Kansainvälisyys teemana vuoden 2017 Kerttu Saalasti seminaarissa

Vuoden 2017 Kerttu Saalasti seminaari järjestetään Ylivieskassa ma 2.10.2017. Seminaarin teemana on Elinvoimaa kansainvälisyydestä.

Kansainvälisyys konkretisoituu tämän vuoden seminaarin toteutuksessa.

- Kansainvälisyys on alueemme elinvoimaisuuden vahvistumisessa erittäin tärkeä ulottuvuus, Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin johtaja ja Kerttu Saalasti säätiön asiamies Ville Isoherranen sanoo.

- Instituutti on alueen keskeisin kansainvälinen tutkimus- ja kehitysorganisaatio, toimintaamme osallistuu lukuisa joukko yrityksiä, joiden kanssa meillä on pitkäjänteinen strateginen kumppanuus, Isoherranen jatkaa.

Seminaarin ohjelmaan sisältyy pohjoismaiden suurimman liiketoimintaa käsittelevän Nordic Business Forumin (NBF) asiantuntijapuheenvuoroja. Tuomme reaaliaikaisen videoyhteyden välityksellä tämän tapahtuman Ylivieskaan, Isoherranen kertoo.

Kerttu Saalasti seminaari toteutetaan NBF:n ensimmäisen päivän yhteydessä.

-NBF:n pääteemoina tänä vuonna ovat vastuullisuus, tarkoitus ja johtajuus. Tiedossa on kaksi huikeaa päivää kansainvälisiä huippuja, mikroyrittäjyyden tutkimusjohtaja Matti Muhos Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutista innostaa osallistumaan.

-Puhujina ovat mm. Virgin Groupin perustaja Sir Richard Branson, professori Adam Grant, NASA Goddard Instituutin aikaisempi johtaja James Hansen, kansainvälisen meteorologisen järjestön pääsihteeri Petteri Taalas ja St1:n perustaja Mika Anttonen.

Seminaarissa pohditaan myös Pohjois-Pohjanmaan eteläosan liiketoimintanäkymiä sekä tutkimuksen mahdollisuuksia vahvistaa alueen elinvoimaisuutta. Puhujina ovat seutukuntajohtaja Hannu Saarinen, kaupunginjohtaja Terho Ojanperä ja toimitusjohtaja Toni Krankkala sekä tutkimusjohtajat Kari Mäntyjärvi ja Matti Muhos.

Tapahtuma toteutetaan osana Pohjois-Pohjanmaan liiton kautta rahoitettavaa Mikroyrittäjyyden kasvualusta -hanketta (EAKR) yhdessä Yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen Pohjois-Pohjanmaalla -hankkeen (Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus, ESR) kanssa.

Liitteet:

Viimeksi päivitetty: 4.9.2017