Vielä ehtii mukaan Mikroyrittäjyyden pohjoiseen työpajaan

Mitä tapahtui, kun utelias insinööri kurkisti keskoskaappiin?

Millainen on myynnin pikariteoria?

Onko yrittäjän työkyky menestyvän yrityksen kivijalka?

Voiko yliopistoyhteistyö edistää yrityksen vientiä?

Näihin ja moniin muihin aiheiseen haetaan vastauksia, kun käytäntö ja tutkimus kohtaavat Mikroyrittäjyyden pohjoisessa työpajassa Oulussa 21.-22.9.2017

Yrittäjät, tutkijat ja yrityspalvelujen asiantuntijat kohtaavat tämän viikon torstaina ja perjantaina Oulussa järjestettävässä mikroyrittäjyyden pohjoisessa työpajassa. Tilaisuuden tavoitteena on nostaa esille käytännön esimerkkejä yhteistyöstä, jossa teoria kohtaa käytännön.

Perjantaina uteliaan insinöörin tarinaa kertoo Juha Hannula Nucu Oy:stä. Myynnin pikariteoriaa valottaa Projant Oy:n Jouni Anttila. Näyttöön perustuvasta terveyden edistämisestä työpaikoilla kertoo tutkimuskonsortion johtaja Jaana Laitinen Työterveyslaitokselta. Kulkukoira Oy:n Teemu Pehkosen kertomus on esimerkkinä yliopistoyhteistyöstä.

Muita teemoja ovat elinkeinoyhtiön ja pk-yrityksen kansainvälistyminen, pk-yritysten liiketoiminnan kehittäminen kv-verkostossa, verkoston luominen ja myyminen, tuoteportfolion hallinta, yliopistotutkimuksesta syntynyt spin-off –yritys sekä mikroyrittäjien kasvuverkoston käynnistäminen harvaan asutulla alueella.

-Paras tapa kapinoida on tehdä jotain. Tekemiseen ei tarvita pelkkiä karttoja, vaan myös kompassi. Kaikki on mahdollista, myös asioiden tekeminen 'väärin' päin, sanoo torstai-illan verkostoitumistilaisuuden puhuja, palkittu lastenkirjailija, kouluttaja ja koodausaktivisti Linda Liukas, joka kertoo oman tarinansa siitä, miten asiat voi tehdä toisin.

Perjantain pajapäivän avaa Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Päivän juontavat Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Mervi Järkkälä ja Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hallituksen jäsen Tiina Eriksson. Tutkijavieraana on yrittäjyyden, erityisesti yrittäjätutkimuksen dosentti Ulla Hytti Turun kauppakorkeakoulusta.

Tapahtuman järjestää Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin Mikroyrittäjyyden tutkimusryhmä MicroENTRE yhteistyössä yrittäjäjärjestöjen kanssa.

- Olemme yrittäjää lähellä oleva luotettava asiantuntija. Tuotamme tutkittuun tietoon perustuvaa osaamista mikroyritysten kasvun ja kansainvälistymisen edistämiseksi ja yrittämisen esteiden purkamiseksi, tutkimusjohtaja Matti Muhos kertoo Mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE:n toiminnasta.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Mikroyrittäjyyden pohjoinen työpaja on kaikille avoin tilaisuus. Kutsumme erityisesti rohkeista kokeiluista, uusista avauksista sekä mikroyrittäjyydestä ja sen merkityksestä kiinnostuneita osallistumaan sekä torstain verkostoitumisillalliselle että perjantain työpajaan. Tapahtuma on osa EAKR-rahoitteisen Mikroyritysten kasvualusta -hankkeen toteuttamista.

Ennakkoilmoittautuminen ja lisätietoa eventilla.com/microentre

Viimeksi päivitetty: 22.9.2017