21.5.2018 Uutinen

Saamelaisen lastentarhanopettajakoulutuksen opiskelijaryhmä lähiopetusjaksolla Oulussa

Oulun yliopiston pohjoisin opiskelijaryhmä saapui ainutlaatuiselle lähiopetusjaksolle Ouluun. Saamelaisen lastentarhanopettajakoulutuksen ”Oulun viikko” järjestettiin 14.–18.5.2018. Viikon ohjelmaan kuului intensiivisiä päiviä muun muassa taito- ja taideaineiden parissa. Opetuksen lomassa ehdittiin tutustua vähän valtaisaan kampukseen. Opiskelijoille viikko oli erityinen monessa mielessä. Oma rooli yliopisto-opiskelijana konkretisoituu uudella tavalla, kun tutut verkko- ja monimuoto-opetuksen käytännöt pohjoisessa vaihtuvat välillä opiskeluun yliopistoympäristössä.

7.5.2018 Uutinen

Koulutusta maahanmuuttajille Oulun yliopistossa

Oulun yliopistossa käynnistyy maahanmuuttajille suunnattu, kasvatusalan valmiuksia antava koulutus.

4.4.2018 Uutinen

Suomen Akatemialta merkittävä rahoitus kansalaiseksi kasvamisen tutkimukseen

Suomen Akatemia ja ulkoministeriö ovat myöntäneet 494 000 euron rahoituksen professori Katariina Holman hankkeelle Kansalaiseksi kasvamisen teoria ja käytäntö: Kokemuksia Tansaniasta ja Ugandasta (CS-LEARN).

3.4.2018 Uutinen

Kasvatustieteiden tiedekunnan dekaaniksi Kati Mäkitalo

Kasvatustieteiden tiedekunnan dekaanin tehtävään haki jatketun hakuajan aikana yhteensä 9 henkilöä.

15.3.2018 Uutinen

Oulun yliopisto lisää merkittävästi lastentarhanopettajakoulutuksen opiskelupaikkoja

Oulun yliopistossa lastentarhanopettajakoulutuksen aloituspaikkamäärät lisääntyvät 100 opiskelupaikalla vuosina 2018–2021.

12.2.2018 Uutinen

Seksuaalinen häirintä yleistä myös alakouluikäisten kesken

Lasten välinen seksuaalinen häirintä on yleistä. Tulos on Oulun yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa selvitetään alakouluikäisten lasten vertaissuhteissa tapahtuvaa seksuaalista häirintää ja luovien menetelmien mahdollisuuksia käsitellä aihetta lasten kanssa.

29.1.2018 Uutinen

Korkeakoulut työstävät malleja sukupuolen ja muiden erojen käsittelyyn opettajankoulutuksissa

Suomen opettajien ja opinto-ohjaajien koulutuksissa on käynnistynyt sukupuolen ja muut erot huomioiva tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden SetSTOP-kehittämishanke.

18.12.2017 Uutinen

Oulun yliopisto selvitti: Varhaiskasvatuslain muutoksilla vain osin laatua parantavia vaikutuksia

Vuosina 2015 ja 2016 varhaiskasvatuksen lainsäädäntöön tehtiin muutoksia, joilla tavoiteltiin yhtäältä merkittäviä sisällöllisiä uudistuksia ja toisaalta kustannussäästöjä. Vastikään julkaistu selvitys antaa viitteitä siitä, että sisällöllisten ja taloudellisten uudistamistarpeiden välisessä ristipaineessa Suomessa on toteutettu sekä varhaiskasvatuksen laatua parantavia että heikentäviä toimenpiteitä.

18.12.2017 Uutinen

Tekoäly lukee ihmistä kuin avointa kirjaa

Oulun yliopiston tekoälytutkimuksen uusimmat tuulet liittyvät ihmisen hyvinvointiin ja toimintaan. Tekoäly tunnistaa tunteita niin kasvokuvasta kuin puheäänestäkin ja tekee toimintaympäristöstä ”älykkään tilan”. Kasvatustieteen professori Sanna Järvelä visioi tekoälystä oppimisen stimuloijaa.

6.11.2017 Uutinen

Mistä maito tulee? Alakoululaisilla heikko käsitys ruoantuotannosta

Suurella osalla alakoululaisista on heikko käsitys ruoantuotannosta. Moni ei esimerkiksi tiedä, mistä maito tulee. Yksi ratkaisu tilanteeseen on ruokakasvatus esimerkiksi maatilalla tai koulupuutarhassa. Asioiden opiskelu aidossa ympäristössä parantaa myös oppimistuloksia merkittävästi.

30.6.2017 Uutinen

Opettajankoulutuksen kehittämishankkeille Oulun yliopistoon 2,75 miljoonaa OKM:n avustusta

Koko suomalaista koulutusjärjestelmää varhaiskasvatuksesta yliopistoihin ja elinikäiseen oppimiseen ollaan uudistamassa opetus- ja kulttuuriministeriön johdolla.

1.6.2017 Uutinen

Riitta-Liisa Korkeamäki eläkkeelle

Tiedekuntamme pitkäaikainen professori, dekaaninakin toiminut Riitta-Liisa Korkeamäki on jäänyt eläkkeelle.

17.5.2017 Uutinen

VAKAVA-kokeen tulokset julkistetaan 18.5.2017

VAKAVA-kokeen tulokset julkistetaan 18.5.2017. Tuloksesta lähetetään tieto vain sähköpostitse siihen osoitteeseen, jonka hakija on hakulomakkeessa ilmoittanut. Tulostietoja ei lähetetä postitse.

16.5.2017 Uutinen

Kansainvälisen opettajankoulutuksen äidistä Vuoden Alumni 2017

Professori emerita Rauni Räsänen on Oulun yliopiston Vuoden Alumni 2017. Oulun Yliopistoseura ry julkisti nimityksen Oulun yliopistopäivän alumnijuhlassa 11.5.2017.

31.1.2017 Uutinen

Erillisiin erityisopettajaopintoihin haku käynnissä 1.2. – 3.3.

Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa on käynnissä haku erillisiin erityisopettajaopintoihin (erityisopetuksen tehtäviin ammatillisia valmiuksia antaviin opintoihin) lukuvuodelle 2017-20

30.1.2017 Uutinen

KTK:n sivuainehaku 1.2. – 3.3.

Kasvatustieteiden tiedekunnan sivuainehaku lukuvuodelle 2017-2018 käynnistyy jälleen helmikuussa 2017. Haku on tarkoitettu kasvatustieteiden tiedekunnan opiskelijoille.

11.1.2017 Uutinen

HAKU SUOMENKIELISIIN MAISTERIOHJELMIIN 10.1. – 25.1.2017, UUTUUTENA ERITYISLASTENTARHANOPETTAJA

SUOMENKIELISET MAISTERIOHJELMAT Tiedekunnassa on seuraavat suomenkieliset maisteriohjelmat, joiden hakuaika on 10.1.2017 – 25.1.2017.