Hakeminen

Alla lueteltuihin koulutuksiin haetaan sähköisen yhteishaun kautta osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakuaika on 15.3.-5.4.2017.

  • Erityispedagogiikka, Opetus- ja kasvatusalan tutkinto-ohjelma
  • Kasvatustieteet, Opetus- ja kasvatusalan tutkinto-ohjelma
  • Luokanopettaja, Opetus- ja kasvatusalan tutkinto-ohjelma
  • Intercultural Teacher Education, Opetus- ja kasvatusalan tutkinto-ohjelma
  • Varhaiskasvatus, Opetus- ja kasvatusalan tutkinto-ohjelma
  • Musiikkikasvatus, Opetus- ja kasvatusalan tutkinto-ohjelma

HUOM! Luokanopettajan koulutuksen sisäänottomäärä (120) vuonna 2017 sisältää myös taide- ja taitopainotteisuuden sekä teknologiapainotteisuuden. Näihin ei ole erillistä hakua, vaan opiskelijat sijoitetaan painotuksiin opintojensa alussa.

VAKAVA-kokeen aineisto on Helsingin yliopiston verkkosivuilla.

VAKAVA-kokeen aineisto julkaistaan myös Samalta viivalta 11 -kirjana ja se on mahdollista tilata mm. Opettajan Tietopalvelusta: https://www.opettajantietopalvelu.fi/tuotteet/719454604.html. Kirjan voi tilata myös sähköpostitse asiakaspalvelu@opettajantietopalvelu.fi tai puhelimitse 014 337 0050.

Alaikäisten turvallisuuden sekä potilas- ja asiakasturvallisuuden edistämiseksi opiskelijaksi ottamiseen on tullut rajoituksia vuoden 2012 alusta seuraaville koulutusaloille (ns. SORA-lainsäädäntö): luokanopettaja, Intercultural Teacher Education, varhaiskasvatus, musiikkikasvatus, luokanopettajaksi pätevöittävä maisteriohjelma ja kasvatustieteet, kasvatustieteiden laaja-alainen maisteriohjelma.

Jos oppilaitos on aiemmin peruuttanut opiskeluoikeutesi tämän lainsäädännön perusteella, niin ota erikseen yhteys hakemaasi yliopistoon. Lisätietoja oheisesta linkistä SORA-lainsäädäntö.

Lisäksi tiedekunnassa on maisteri- ja siirtohaku, joista löydät tietoja maisteriohjelmat ja muut erillisvalinnat -kohdasta.

 

Viimeksi päivitetty: 1.2.2017