Yliopistopedagogiikan ajankohtaista, koulutukset ja tutkimus Oulun yliopistossa

Koulutukset

Oulun yliopistossa voi tällä hetkellä opiskella yliopistopedagogiikan perusopinnot (25 op) ja opettajan pedagogiset opinnot yliopisto-opettajille (60 op, sisältää YPE 25 op:n opinnot). Yliopistopedaogiikan 25 op:n opintoihin järjestetään haku joka kevät ja koulutus alkaa elo-syyskuussa. Haku syksyllä 2017 alkaviin opettajan pedagogisiin opintoihin on alkanut. Hakukuulutus ja -lomake löytyvät alla olevista linkeistä.

Tutkimus

Yliopistopedagogiikan yksikön tutkimuksen keskeinen teema on yliopiston opettajien ammatillisen identiteetin ja pedagogisen ajattelun kehittyminen. Näihin sisältyvät myös heidän uskomukset, emootiot ja reflektiotaidot. Toisena tärkeänä tutkimusteemana on tohtoriopintojen ohjauksen vuorovaikutus ja sen kehittäminen.

Viimeksi päivitetty: 24.4.2017