Kansainvälisen opettajankoulutuksen äidistä Vuoden Alumni 2017

Professori emerita Rauni Räsänen on Oulun yliopiston Vuoden Alumni 2017. Oulun Yliopistoseura ry julkisti nimityksen Oulun yliopistopäivän alumnijuhlassa 11.5.2017. Valinnan perusteena on Räsäsen merkittävä työ opetus- ja kasvatusalalla, erityisesti kansainvälisessä sivistystyössä ja opettajankoulutuksessa.

Oman opettajan uransa jälkeen Rauni Räsänen on ollut kehittämässä opettajankoulutusta toimiessaan mm. Oulun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen johtajana ja kansainvälisyyskasvatuksen professorina. Hän on ollut viemässä suomalaista koulutusosaamista maailmalle sekä ollut avainroolissa luomassa Oulun yliopiston kansainvälisiä opettajankoulutusohjelmia.

Oulun yliopiston Vuoden Opiskelijaksi 2017 on nimetty arkkitehtiopiskelija Senni Suhonen. Senni Suhonen on esimerkillinen opiskelija, joka on edistynyt ja menestynyt opinnoissaan erinomaisesti ja saanut tunnustusta myös alansa opiskelijakilpailussa kandidaatinopintoihinsa liittyen. Hän on toiminut lukuisissa luottamustoimissa ja herättää ansaitusti luottamusta opiskelijoiden keskuudessa ja innostaa opiskelijoita yhteiseen toimintaan yli tiedekuntarajojen. Hänen innostunutta ja pitkäjänteistä toimintaansa yhteisten asioiden hyväsi pidetään ansiokkaana ja mallikkaana myös henkilökunnan piirissä. Nimeämisen teki Oulun yliopistoseura Rauhala-klubi ry:n esityksestä. Vuoden Opiskelija palkitaan PSOAS:n, Oulun ylioppilasapu ry:n ja Uniresta Oy:n stipendillä.

Molemmat nimeämiset julkistettiin Oulun yliopiston alumnijuhlassa torstaina 11.5.2017.

Näiden nimeämisten ohella Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki luovutti riemutohtorin diplomin 50 vuotta sitten Oulun yliopistossa väitelleelle LT Severi Mattilalle ja palkitsi Oulun yliopiston pronssisella plaketilla entisen kaupunginjohtajan Matti Pennasen hänen merkittävästä yliopiston hyväksi tekemästään työstä.

Pääkuva: Vuoden Alumni, professori emerita Rauni Räsänen ja Vuoden opiskelija, tekniikan ylioppilas Senni Suhonen. Kuvaaja: Seija Leskelä

Viimeksi päivitetty: 16.5.2017