Tohtorit saivat tunnuksensa promootiossa

Oulun yliopiston 10. tohtoripromootiossa lauantaina 20.9. yliopiston kymmenen tiedekuntaa vihki 23 kunniatohtoria, jotka ovat tieteenalallaan ansioituneita tutkijoita tai yhteiskunnallisesti ja yliopiston kannalta merkittävästi ansioituneita henkilöitä.

Kunniatohtorit

Nuoria tohtoreita vihittiin 281. Heille luovutettiin juhlassa tohtorin tunnukset, hattu, miekka ja diplomi. Priimustohtorina vihittiin Davide Fucci tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnasta.

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta vihki kolme kunniatohtoria ja 39 nuorta tohtoria. Teknillinen tiedekunta vihki kolme kunniatohtoria ja 45 nuorta tohtoria. Arkkitehtuurin tiedekunta vihki yhden kunniatohtorin ja 5 nuorta tohtoria. Kasvatustieteiden tiedekunta vihki kaksi kunniatohtoria ja 17 nuorta tohtoria. Humanistinen tiedekunta vihki kolme kunniatohtoria ja 17 nuorta tohtoria.

Luonnontieteellinen tiedekunta vihki kolme kunniatohtoria ja 34 nuorta tohtoria. Kaivannaisalan tiedekunta vihki yhden kunniatohtorin ja nuoren tohtorin. Lääketieteellinen tiedekunta vihki 3 kunniatohtoria ja 93 nuorta tohtoria. Biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunta vihki kaksi kunniatohtoria ja 9 nuorta tohtoria. Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu vihki kaksi kunniatohtoria ja 19 nuorta tohtoria.

Promootiokulkue juhlan jälkeen Oulun keskustassa keräsi kiinnostuneita katsojia Kirkkokadun varrelle.

Viimeksi päivitetty: 30.5.2017