Saamelaisen lastentarhan­opettaja­koulu­tuk­sen opiskelijaryhmä lähiopetusjaksolla Oulussa

Oulun yliopiston pohjoisin opiskelijaryhmä saapui ainutlaatuiselle lähiopetusjaksolle Ouluun. Saamelaisen lastentarhanopettajakoulutuksen ”Oulun viikko” järjestettiin 14.–18.5.2018. Viikon ohjelmaan kuului intensiivisiä päiviä muun muassa taito- ja taideaineiden parissa. Opetuksen lomassa ehdittiin tutustua vähän valtaisaan kampukseen. Opiskelijoille viikko oli erityinen monessa mielessä. Oma rooli yliopisto-opiskelijana konkretisoituu uudella tavalla, kun tutut verkko- ja monimuoto-opetuksen käytännöt pohjoisessa vaihtuvat välillä opiskeluun yliopistoympäristössä.

Oulun yliopiston järjestämä saamelainen lastentarhanopettajakoulutus alkoi joulukuussa 2016 Inarissa. Koulutus on odotettu helpotus pätevien opettajien pulaan pohjoisessa.

Saamen kielen, kulttuurin ja perinteisen tiedon huomioiva yliopistokoulutus on monella tavalla ainutlaatuinen. Koulutuksessa ovat mukana koltan-, inarin- ja pohjoissaamen kielet ja kulttuurit. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena hyödyntäen ilta- ja viikonloppuaikoja, kesälukukautta sekä verkko-opetusta ja lähitapaamisia Inarissa. Opinnot noudattavat Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan varhaiskasvatuksen tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmaa.

Lisätietoja koulutuksesta: Maria Peltola, maria.peltola(a)oulu.fi

Viimeksi päivitetty: 22.5.2018