Valmistuminen

Suoritetut opinnot ja tutkintotodistushakemus

Tarkista hyvissä ajoin ennen suunniteltua valmistumista, ovatko kaikki tutkintoon vaadittavat opinnot suoritettu. Opintovaatimukset tutkinto-ohjelmittain voit tarkistaa opinto-oppaasta. Pyydä tarvitessasi apua opintoneuvojilta tai opintoasiainsihteereiltä opintojesi tilan tarkistamisessa. Yhteystiedot löytyvät tästä.

Jos olet suorittanut opintoja muissa tiedekunnissa tai yliopistoissa, huolehdi, että ne siirretään ja/tai koostetaan opintorekisteriisi hyvissä ajoin.

Oulun yliopistossa on otettu käyttöön sähköinen tutkintotodistushakemus, jonka voi täyttää opintojen tarkastuksen jälkeen: https://osat.oulu.fi. Hakemus on täytettävä vähintään kaksi viikkoa ennen tutkinnon myöntämispäivää.

 

Aikataulut löytyvät tästä:

Pro gradu -tutkielmien palautusaikataulu ja todistusten myöntämispäivät kevätlukukaudella 2018

Kandidaatintutkielmien palautusaikataulu ja todistusten myöntämispäivät kevätlukukaudella 2018

Syyslukukauden 2018 ensimmäinen tutkintopäivä on pe 24.8. Opiskelijan on sovittava ohjaajan ja toisen tarkastajan kanssa aikataulu pro gradu –tutkielmansa syöttämisestä LATURIIN viimeistään kesäkuun lopussa.
Tarkempi valmistumisaikataulu päivitetään myöhemmin.

 

Malli sähköisen hakemuksen täyttämiseen löytyy tästä.

 

Huomaathan, että voit saada opintotukea maisterivaiheen opintoihin vasta kandidaatintutkinnon valmistumiskuukaudesta seuraavan kuukauden alusta.


Publiikki

Publiikki on suoritettujen tutkintojen julkistamistilaisuus, jossa tiedekunnan koulutusdekaani luovuttaa tutkintotodistukset tutkinnon suorittaneille. Publiikki järjestetään kerran lukukaudessa (kesä- ja joulukuussa).  Päivällä järjestettävän, akateemiseksi ja arvokkaaksi luokiteltavan tilaisuuden (muun kuin promootion) asu on ns. tumma puku.

Mikäli valmistunut ei halua osallistua publiikkiin voi tutkintotodistuksen noutaa oman tutkinto-ohjelman opintoasiainsihteereiltä (KTK238 tai KTK242) tutkintopäivänä tai sen jälkeen. Pyynnöstä todistus toimitetaan myös postitse vastaanottajan vastuulla kirjaamattomana kirjeenä. Todistuksen noutamistavasta tai postittamisesta ilmoitetaan tutkintotodistushakemuksessa.


Kevätlukukauden 2018 publiikki järjestetään tiistaina 19.6. klo 13.00 salissa L3. Tällöin valmistuvat opiskelijat ilmoittautuvat publiikkiin OSAT-järjestelmässä tutkinnon vahvistamislomakkeella viimeistään 1.6.

Aikaisemmin kevätlukukaudella valmistuneet ilmoittautuvat sähköpostitse osoitteella study.education@oulu.fi viimeistään 1.6.

 

Diploma Supplement

Oulun yliopistossa on käytössä EU:n ja OPM:n kanssa yhteistyössä kehitetty Diploma Supplement, joka on tutkintotodistuksen englanninkielinen liite. Oulun yliopiston opiskelijat saavat valmistuessaan automaattisesti ja maksutta Diploma Supplementin, josta ilmenevät kunkin tutkinnon rakenne ja laajuus, suoritetut kurssit ja selvitys suomalaisesta koulutusjärjestelmästä.

 

Kandikysely

Valmistuitko kandiksi? Vastaa valtakunnalliseen Kandipalaute-kyselyyn. Yliopisto lähettää kyselyn sähköpostitse kaikille kohderyhmään kuuluville. Mielipiteesi on tärkeä: voit vaikuttaa yliopiston toimintatapojen ja koulutuksen laadun kehittämiseen. Lue lisää täältä.

 

Viimeksi päivitetty: 2.5.2018