22.5.2018 Uutinen

Suomen Akatemian rahoitus neljälle Kvantumin kärkihankkeen tutkijalle

Kvantumin kärkihankkeissa työskenteleville tutkijoille on myönnetty Suomen Akatemian viisivuotisia akatemiatutkijan ja kolmivuotisia tutkijatohtorin rahoituksia.

15.5.2018 Uutinen

Kvantum Institute will launch a new event - Science Coffee

Kvantum Institute will launch a new event, Friday Morning Science Coffee - hot coffee and hot science -

2.5.2018 Uutinen

Tiaiselta siepolle tietoa hyvästä pesäpaikasta

Talitiaisen ja kirjosiepon naapurisuhteet antavat arvokasta tietoa lajien keskinäisestä käyttäytymisestä. Samoilla alueilla elävät lajit eivät pelkästään kilpaile keskenään vaan myös käyttävät toistensa tekemisiä esimerkkinä omassa päätöksenteossaan.

23.4.2018 Uutinen

Ilya Usoskinille kansainvälinen tunnustus kosmisen säteilyn tutkimuksesta

Oulun yliopiston avaruusfysiikan professori Ilya G. Usoskinille on myönnetty vuoden 2018 Julius Bartels -mitali hänen tutkimustyöstään, joka on keskeisesti vaikuttanut kosmisen säteilyn ja Auringon aktiivisuuden pitkäaikaisten muutosten kansainväliseen tutkimukseen.

11.4.2018 Uutinen

Emerging projects -ohjelman projektit valittu

Oulun yliopisto tukee Emerging projects -ohjelmalla uusia, nousevia tutkimusteemoja, jotka liittyvät yliopiston strategisten fokusinstituuttien - Biocenter Oulu, Eudaimonia, Infotech ja Kvantum - yhteydessä tehtävään, kansainvälisesti merkittävään tutkimukseen.

14.3.2018 Uutinen

ArcticCube opens at Tellus Innovation Arena

Thule Institute has opened an ArcticCube at the Tellus Innovation Arena, in the heart of the University of Oulu's Linnanmaa campus

1.2.2018 Uutinen

UArctic Congress 2018 Call for Abstracts is open

The Call for Abstracts for the UArctic Congress 2018 is open until March 16, 2018. Submissions are welcome to more than fifty science sessions that take place during the congress, which is held in Oulu on September 3-6 and concluding in Helsinki on September 7, 2018.

University of Oulu that is a local host of the UArctic Congress 2018, along with the University of Helsinki, welcomes you to northern Finland to attend high-level scientific presentations and discussions on cross-cutting and contemporary issues that also have a strong societal relevance.

Visit the UArctic Congress 2018 webpages to learn more about the event and to submit your abstract.