Tutkimus

Kvantum-instituutti koordinoi fokusalueittensa monitieteistä tutkimusta ja siihen liittyvää yhteistyötä. Tutkimuksen kärkihankkeita ovat 12 kansainvälisen arvioinnin perusteella valittua projektia kaudella 2017 - 2020.

Oulun yliopiston strategia perustuu viiteen kansainvälisesti merkittävän tutkimuksen fokusalueeseen. Kvantum-instituutti koordinoi monitieteiseen tutkimukseen ja tohtorikoulutukseen liittyvää toimintaa fokusalueilla Kestävyyttä luovat materiaalit ja järjestelmät sekä Maa-lähiavaruussysteemi ja ympäristömuutos. Tutkimus toteutetaan Luonnontieteellisessä, Teknillisessä ja Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnissa.

Fokusalueitten kärkihankkeina toimii avointen hakujen ja kansainvälisen arvioinnin perusteella valittuja määräaikaisia projekteja.

Projektit kaudella 2017 -2020:

Mehdi Bennis
Resource Optimization for Context-Aware Smart Cities (SAFARI)

Jukka Forsman
Diversity of species interactions: a missing key for understanding biodiversity in a changing world

Bjørn Kløve
Surface-groundwater interaction in boreal peatland-esker systems: conceptualization of hydrogeological process, integrated numerical modelling and assessment of climate change

Elena Kozlovskaya
Impact of extreme weather events in the Arctic on technological system, critical facilities and urban environment

Timo Muotka
Understanding and predicting environmental change in northern rivers: biodiversity and ecosystem functioning in a changing climate

Kalevi Mursula