Emerging projects -ohjelman projektit valittu

Oulun yliopisto tukee Emerging projects -ohjelmalla uusia, nousevia tutkimusteemoja, jotka liittyvät yliopiston strategisten fokusinstituuttien - Biocenter Oulu, Eudaimonia, Infotech ja Kvantum - yhteydessä tehtävään, kansainvälisesti merkittävään tutkimukseen.

Yliopisto on myöntänyt valituille projekteille 4-vuotisia tohtorikoulutuspaikkoja. Projektien johtajat saavat mahdollisuuden muodostaa oman tutkimusryhmänsä ja kehittää tutkimustaan yhteistyössä fokusalueilla jo toimivien huipputason tutkimusryhmien kanssa.

Kvantum-instituuttiin valitut projektit kaudelle 2018 – 2022 ovat:

• Kallio, Eva: Wildlife-originated zoonoses in the changing northern environment
  • Kinnunen, Päivö: Zero-CO2 cement concept via phase-separated nano-glass
  • Ojala, Satu: Charge carrier recombination dynamics in semiconductor materials
  • Silveri, Matti: Localization and dissipation in superconducting quantum simulations
  • Virtanen, Ilkka: Bayesian techniques for radar observations of the near-Earth space

Viimeksi päivitetty: 12.4.2018