25.7.2018 News

Library ABC training for new students

Learn about the library services and information resources the University of Oulu offers for you.

16.4.2018 News

Frost and Sullivan database

Frost & Sullivan database is now available.

20.2.2018 News

TEXTBOOKS 2018-2019

We kindly ask the teachers responsible for the content of courses to inform the library of new textbooks included in course specifications with the enclosed form by 18 May 2018:

18.1.2018 News

One thousand ORCID identifiers created by University of Oulu researchers

The ORCID identifier has established itself as an important researcher identifier. It prevents confusion caused by name changes, identical names and different spellings of names.

4.1.2018 News

Lisää kotimaisia digitoituja lehtiä avoimesti verkkoon!

Kansalliskirjasto siirsi jälleen avoimesti verkossa luettavien, digitoitujen lehtien vuosirajaa.

4.10.2017 News

MarketLine Advantage

MarketLine Advantage is a multi-disciplinary online database that faculty and students use for a wide variety of content like indus

3.10.2017 News

KnowPap and KnowPulp

New learning environments are available at Oulu University:

2.10.2017 News

Vapaakappaletyöasemat siirtyivät Pegasuksen 3. kerrokseen

Elektroniset vapaakappaleaineistot ovat nyt käytettävissä Tiedekirjasto Pegasuksen 3. kerroksessa sijaitsevilla vapaakappaletyöasemilla.

Kaikkia työasemalla olevia aineistoja voi hakea, katsella ja kuunnella ilman käyttäjätunnuksia.

13.9.2017 News

Opiskelijan kampus 24/7 campus for students

Tiedekirjasto Pegasuksen toisen kerroksen ryhmätyökäytävä on osa Opiskelijan 24/7 kampusaluetta. Tila on käytettävissä ympäri vuorokauden.

23.8.2017 News

Elsevier-neuvottelut / Negotiations with Elsevier

Elsevier has approached academic institutions and researchers in Finland. The letter states Elsevier’s view on the negotiations between the FinELib consortium and Elsevier.

25.4.2017 News

Now you can connect your ORCID id with the information systems of the University of Oulu

University of Oulu supports the use of ORCID in Finland.

22.3.2017 News

Kirjailijan kammari - Kirjojen Suomi

Oulun yliopiston kirjastossa voit nyt istahtaa kirjailijan kammarissa ja tutustua 100-vuotiaan Suomen kirjoihin sekä painettuna että e-kirjoina.

16.1.2017 News

Oula-Finna replaces Oula and Nelli

The Nelli information search portal and Oulu University Library’s online catalogue Oula have been discontinued at the turn of the year.