Etusivu

Hakulomake

Esittely

LÄÄKETIETEELLINEN TIEDEKUNTA

Lääketieteellinen tiedekunta on korkeatasoinen tutkimus- ja oppimisympäristö, jossa koulutetaan terveydenhuollon monialaisia asiantuntijoita ja osaajia haastaviin kansallisiin ja kansainvälisiin tehtäviin. Laaja-alaisessa terveystieteiden eri osa-alueita edustavassa tiedekunnassa koulutetaan terveystieteiden kandidaatteja ja maistereita sekä hammaslääketieteen ja lääketieteen lisensiaatteja kaikkiaan kahdeksassa eri koulutus- ja tieteenalaohjelmassa. Lisäksi tiedekunta vastaa tieteellisestä ja ammatillisesta jatkokoulutuksesta, josta valmistuu hammaslääketieteen, lääketieteen, terveystieteiden ja filosofian tohtoreita sekä erikoislääkäreitä ja –hammaslääkäreitä.

Lääketieteellinen tiedekunta on moni- ja poikkitieteinen yhteisö, joka edistää sivistystä sekä fyysistä ja henkistä hyvinvointia ja terveyttä erityisesti Pohjois-Suomessa. Lääketieteellisen tiedekunnan tavoitteena on olla kansainvälisesti ja kansallisesti vaikuttava, tunnustettu ja profiloitunut tutkimus- ja oppimisyhteisö, jolla on sekä sivistys- että hyötytehtävä. Tiedekunta on merkittävä osa globaalia innovaatiojärjestelmää.

Tiedekunta käyttää tutkimus- ja opetustyössään tehokkaasti hyväkseen laaja-alaisuuttaan ja sillä on kansainvälisesti vahva asema tutkimuksen vahvuusalueillaan kohorttitutkimuksissa, side- ja tukikudostutkimuksessa sekä sydän- ja verisuonisairauksien tutkimuksessa. Tiedekunta on merkittävä alueellinen vaikuttaja erityisesti Pohjois-Suomen osaamisessa ja se edistää tehtäväaloillaan alueen henkistä hyvinvointia ja fyysistä elämisen laatua.

Tiedekunnan toiminnot ovat keskittyneet Oulun kaupungin Kontinkankaan alueelle, missä tiedekunnan laitokset sijaitsevat yhdessä Oulun yliopistollisen sairaalan kanssa.