Hakeminen ja valintakokeet

Kevään 2018 opiskelijavalinta

Lääketieteellisen tiedekunnan tutkinto-ohjelmiin haetaan valtakunnallisessa sähköisessä yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Hakuaika kevään 2018 päävalintoihin on 14.3. - 28.3.2018.

Lisätietoa kevään 2018 yhteishausta ja hakemisesta

Terveys- ja hyvintointialat

Terveystieteiden valintakokeet tiistaina 15.5.2018 klo 12.00–16.00 (Kontinkankaan kampus)

Kaikkien hakjoiden tulee osallistua valintakokeisiin. Valintakokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua.

Valintakoesali sijaitsee Oulun yliopiston Kontinkankaan kampuksella lääketieteellisen tiedekunnan suuressa luentosalissa (K101), osoitteessa Aapistie 7 A.

Lääketieteelliset alat

Vuoden 2018 opiskelijavalinnassa siirrytään lääketieteen alalla yhteisvalintaan siten, että lääketieteen hakukohteet ovat yhteisvalinnassa ja hammaslääketieteen hakukohteet ovat yhteisvalinnassa. Eläinlääketiede on mukana valintayhteistyössä. Hakija voi hakea vain joko lääketieteen hakukohteisiin tai hammaslääketieteen hakukohteisiin tai eläinlääketieteen hakukohteeseen. Yhteisvalinnassa ovat mukana Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto ja Turun yliopisto. Lääketieteellisten alojen yhteisvalintaa koordinoi Oulun yliopiston lääketieteellinen tiedekunta.

Hakijan tulee osallistua valintakokeeseen yliopistossa, jonka hän on asettanut ylimmäksi hakukohteeksi lääketieteen tai hammaslääketieteen yhteisvalinnassa. Valintakokeeseen ei voi osallistua muiden lääketieteellisten koulutusyksiköiden valintakokeiden yhteydessä. Muualla tehtyä koetta ei arvioida.

Hakijalle annetaan yksi ensisijaisuuspiste, mikäli hakija on asettanut ensimmäiseksi hakutoiveekseen lääketieteen tai hammaslääketieteen hakukohteen. Ensisijaisuuspiste annetaan vain tähän ensimmäiseksi hakutoiveeksi asetettuun lääketieteen tai hammaslääketieteen hakukohteeseen. Ensisijaisuuspiste lisätään hakijan saamiin valintakoepisteisiin pisteiden skaalauksen jälkeen.

Lääketieteen ja hammaslääketieteen valintakokeet keskiviikkona 16.5.2018 klo 9.00–14.00 (Linnanmaan kampus)

Kaikkien hakijoiden tulee osallistua valintakokeisiin. Valintakokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua. Valintakokeisiin voivat osallistua vain ne hakijat, jotka ovat tallentaneet sähköisen hakemuksen määräaikaan mennessä. Hakijat sijoitetaan valintakoesaleihin hakukohteensa ja sukunimensä mukaisesti. Valintakokeen salijako julkaistaan tällä sivulla. Tarkista jo ennen valintakokeeseen saapumista valmiiksi oma valintakoesalisi.

Tärkeää tietoa:

Valintaperusteet 2018 Lääketieteen koulutusalat

Ohjeita valintakokeisiin tuleville – tiedot päivitetään keväällä 2018

Luentosalitiedot - tiedot päivitetään viimeistään 9.5.2018

Tietoa valintakokeessa sallituista laskimista

Aikaisempien vuosien valintakoetehtävät

Lääketieteellisten alojen yhteisvalinnan verkkosivut: www.laaketieteelliset.fi

Tilastotietoa aikaisemmista valinnoista

(linkki päivitetään)

study.medicine (at) oulu.fi

Opiskelu Oulun yliopistossa

Oulun yliopiston koulutustarjonta