Hakulomake

Vaihto-opiskelu

Kansainvälinen opiskelijavaihto lääketieteellisessä tiedekunnassa

Lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijat voivat halutessaan lähteä vaihto-opiskelijaksi ja suorittaa näin osan opinnoistaan ulkomaisessa korkeakoulussa. Ulkomaille voi lähteä opiskelemaan seuraavien ohjelmien kautta:

• ERASMUS -ohjelma Eurooppaan
  • NORDPLUS -ohjelma Pohjoismaihin
  • NORTH-SOUTH-SOUTH -ohjelma Afrikkaan (vain lääketieteen opiskelijoille)
  • Oulun yliopiston kahdenväliset vaihdot eri puolille maailmaa
  • ISEP- ja UNC-EP-ohjelmat Yhdysvaltoihin
  • International to International ISEP (kohdeyliopistot voivat vaihdella vuosittain)
  • FIRST -ohjelma Venäjälle
  • North2north -ohjelma pohjoisen alueen maihin
  • Lääketieteen koulutuksen kahdenvälinen vaihto Etelä-Koreaan
  • FiMSIC-vaihto (lyhyet harjoittelu- ja tutkimusvaihdot lääketieteen opiskelijoille)

Vaihto-opiskelun kesto on 3-12 kuukautta ja lähteä voi, kun on yksi vuosi opintoja suoritettuna Oulussa. Vaihtoon voi myös lähteä montakin kertaa, periaatteena kuitenkin on, että jokaiseen ohjelmaan saa apurahan vain kerran.

Vaihdon perusrahoituksena toimivat opintoraha, korotettu asumistuki ja opintolaina. Näiden lisäksi vaihtoon lähtevät opiskelijat saavat myös vaihto-opiskeluapurahan, jonka suuruus riippuu kohteesta ja ohjelmasta.

Hakuajat ja -menettelyt vaihtelevat eri vaihto-ohjelmissa. Tiedekunta hallinnoi Erasmus-, Nordplus -, North-South-South -ja Etelä-Korean kahdenvälistä vaihtoa. Muita ohjelmia koordinoi yliopiston kansainväliset palvelut. Tiedekunnan vaihtopaikkojen päähaku on vuosittain helmi-maaliskuussa jolloin haetaan seuraavan lukuvuoden syksylle ja/tai keväälle. Mikäli paikkoja jää, lisähaku järjestetään syksyisin. Seuraa ilmoittelua sähköpostilistoilla tai ota yhteyttä tiedekunnan kansainvälisten asioiden suunnittelijaan.

Lääketieteellisen tiedekunnan kansainvälisten asioiden suunnittelija: Virpi Parkkila (toimisto OYS:ssa, sisäänkäynti B3, huone S1 212), puh: 050-3437355 tai 08-315 4125, s-posti: virpi.parkkila(at)oulu.fi

Yliopiston kahdenvälisten vaihto-ohjelmien sekä ISEP, UNC-EP, FIRST ja north2north -ohjelmien hakuprosesseista ja tiedottamisesta vastaa yliopiston Kansainväliset palvelut. Kansainväliset palvelut löytyvät Opiskelijakeskuksesta Opintokadulta (KE1020), avoinna ma-to 9-12. Toimiston ollessa suljettu lähetä sähköpostia international.office(at)oulu.fi.

Oulun yliopiston vaihto-opiskelun sivut

Viimeksi päivitetty: 5.9.2013