Uusi Dentopolis vihittiin juhlallisesti 23.9.2017

Dentopolis-rakennuksessa, joka sijaitsee lääketieteellisen tiedekunnan päärakennuksen vieressä, toimivat yhdessä hammaslääketieteen hoidon, tutkimuksen ja koulutuksen ammattilaiset. Tulevat hammaslääkärit ja suuhygienistit kouluttautuvat yhdessä.

Dentopoliksen 10 000 neliömetrin tiloista vuokraa Oulun kaupunki noin 80 % ja yliopisto noin 20 %. Ammattikorkeakoulun hallussa tiloja on 400 neliömetriä. Rakennuksesta löytyvät tilat myös hammaslääketieteen killan kiltahuoneistolle.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala korosti tervehdyksessään Dentopoliksen laajaa palvelutehtävää, onhan sen asiakkaana jopa 50 000 oululaista.

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki nosti esille suomalaisen hammashoidon ja tutkimuksen huiman kehittymisen.

Pääministeri Juha Sipilän vihkiäispuheessa muistutettiin koulutuksen alueellisesta merkityksestä ja Kontinkankaan ainutlaatuisesta terveydenhuollon keskittymästä.

Oulun ammattikorkeakoulun rehtori Jouko Paaso kiitti hyvää yhteistyötä yliopiston kanssa, jota korosti myös lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Kyösti Oikarinen. Hän nosti yhteistyön sopivan menossa olevaan Suomi 100 –juhlavuoden teemaan ”yhdessä”.

Rakennuttajan puheenvuoron piti varatoimitusjohtaja Anssi Koski Suomen Yliopistokiinteistöistä ja rakentajan puheenvuoron toimitusjohtaja Kari Kauniskangas YIT:stä.

Kuvassa vasemmalta: varatoimitusjohtaja Anssi Koski, dekaani Kyösti Oikarinen, pääministeri Juha Sipilä, kaupunginjohtaja Päivi Laajala, toimitusjohtaja Heikki Kyöstilä, OAMK:n rehtori Jouko Paaso, kaupunginjohtaja emeritus Matti Pennanen ja palvelupäällikkö Sakari Kärkkäinen. Kuva: Kulmakuvaamo / Seija Leskela

Viimeksi päivitetty: 28.9.2017