Juhlallinen lääkäri- ja hammas­lääkäri­vala järjestettiin 23.9.2017

Lääkärivala on järjestetty yliopistoissa nykyisessä muodossa jo 20 vuoden ajan. Aloitteen tekijänä nykymuotoiselle lääkäri- ja hammaslääkärivalalle oli arkkiatri Risto Pelkonen, joka edelleen osallistuu  kaikkien viiden lääketieteen koulutusta antavan yliopiston valatilaisuuksiin vuosittain.  Oulun yliopistossa lääkäri- ja hammaslääkärivala  järjestettiin syyskuun 23. päivänä Kontinkankaan kampuksella.  Tänä vuonna valan vannoi 64 lääkäriä ja 37 hammaslääkäriä.

Oulun yliopiston valajuhlan avasi dekaani Kyösti Oikarinen ja juhlaesitelmän piti arkkiatri Risto Pelkonen. Liittojen edustajat perinteisesti vastaanottavat valat. Lääkäriliiton edustajana valan vastaanotti piiriylilääkäri Timo Tuovinen ja hammaslääkäriliiton puolesta valan vastaanotti toiminnanjohtaja Matti Pöyry. Valan vannoneiden tervehdyksen esitti HLL Elina Väyrynen.  Tämän vuoden arvokkaaseen ja lämminhenkiseen tilaisuuteen osallistui runsaasti myös valan vannojien läheisiä. Yhteensä valatilaisuudessa oli paikalla noin 400 henkilöä.

Viimeksi päivitetty: 27.9.2017