Oulun yliopisto käynnistää 12 uutta tutkimusprojektia tutkimaan ympäristömuutoksia ja kestävää kehitystä

Oulun yliopisto käynnistää 12 uutta tutkimusprojektia yliopiston kahdella tutkimuksen strategisella fokusalueella ”Kestävyyttä luovat materiaalit ja järjestelmät” ja ”Maa-lähiavaruussysteemi ja ympäristömuutos”. Pääosa valituista strategisista tutkimusprojekteista käsittelee ympäristömuutokseen ja kestävään kehitykseen liittyviä kysymyksiä.

Tutkimusprojektit valittiin kansainvälisen tieteellisen paneelin vertaisarvioinnin kautta Suomen Akatemian arviointikriteerien mukaan. Keskeisiä kriteerejä olivat mm. hakijan tieteelliset meriitit ja asema tutkimusalallaan, tutkimussuunnitelman uutuusarvo ja toteutettavuus, ansiot tutkijankoulutuksessa sekä suunnitellun tutkimuksen merkittävyys ja vaikuttavuus. Tutkimusta rahoitetaan yhteensä noin neljällä miljoonalla eurolla.

Tutkimusprojektit ja niihin liittyvä tohtorikoulutus toteutetaan yliopiston tiedekuntien tutkimusryhmissä kaudella 2017-2020. Tutkimusprojekteja koordinoi yliopiston painoalayksikkö Thule-instituutti, joka edistää yliopiston monitieteistä tutkimusta ja innovaatioita ympäristö-, luonnonvara- ja pohjoisuustutkimuksen sekä tohtorikoulutuksen kautta.

Viimeksi päivitetty: 4.4.2017