Sote-tutkimus nyt kysyttyä mediassa

Suuri tiedontarve ja vilkas julkinen keskustelu edessä olevasta sote-uudistuksesta on lisännyt median tarvetta luotettavasta ja riippumattomasta tutkimustiedosta. Yleisradio on juuri julkaissut mittavan selvityksen eri sote-alueiden mahdollisuuksista tarjota väestölle terveydenhuollon palveluja. Uutisoinnin YLE on perustanut pitkälti Oulun yliopiston geoinformatiikan tutkimusryhmän tekemiin laskelmiin ja selvityksiin.

Myös muut mediat ympäri maata ovat olleet kiinnostuneita oululaisten tutkijoiden selvityksestä. Maantieteen professori Jarmo Rusasella on pitänyt viime aikoina kiirettä, mutta hänen mielestään median palvelu on ollut yliopiston vaikuttavuustehtävää parhaimmillaan. Samalla on tarjoutunut hyvä mahdollisuus tehdä tutkimustyötä tunnetuksi.

Yleisradion uutisointiin voi tutustua alla olevista linkeistä:

yle.fi/uutiset/kartta_paljastaa_vaki_karkaa_ita-suomesta

yle.fi/uutiset/valtava_hoitoremontti_edessa