Oulangan tutkimusasema

Oulangan tutkimusasema on Oulun yliopiston Infrastruktuuri-yksikön Kuusamossa sijaitseva alueyksikkö. Asema perustettiin vuonna 1966 palvelemaan bio- ja geotieteellistä tutkimusta ja opetusta.Nykyisin asema on yliopiston monitieteinen alueellinen yksikkö, joka toteuttaa opetukseen ja tutkimukseen liittyvän perustehtävänsä ohella yliopiston aluetoimintaa Koillismaalla.Asema tarjoaa modernin tutkimus- ja koulutusympäristön niin tutkijoille, opiskelijoille, opettajille kuin kurssien, seminaarien sekä kongressien järjestäjille. 

Visualization of Environmental change-projektin (2014-2016) puitteissa työstetty kiertävä kansainvälinen näyttely on kiertänyt Suomessa ja ulkomailla. Tämä 3-vuotinen ympäristön muutoksen kuvantamisen projekti on osin Prince Albert II of Monaco Foundation -säätiön rahoittama. Projektissa tuotiin  yhteen valokuvauksen ja luonnontieteiden opiskelijoita tutkimusasemalla järjestettäviin työpajoihin. Lopputuloksena tuotettiin  valokuvateos Interventions ja kiertävä kansainvälinen näyttely. Yhteistyökumppani Arktisen yliopiston sivuilla lisää projektista.

Oulangan tutkimusaseman toiminnasta kuvattiin jakso Ylen aamu tv:n Luonto lähellä sarjaan. Ohjelma on katsottavissa Yle areenassa.

Olemme Facebookissa.

 

Kiutakönkään maisemakameran videota voit katsoa täältä.