Oulangan tutkimusasema

Oulangan tutkimusasema on Oulun yliopiston Infrastruktuuri-yksikön Kuusamossa sijaitseva alueyksikkö. Asema perustettiin vuonna 1966 palvelemaan bio- ja geotieteellistä tutkimusta ja opetusta.Nykyisin asema on yliopiston monitieteinen alueellinen yksikkö, joka toteuttaa opetukseen ja tutkimukseen liittyvän perustehtävänsä ohella yliopiston aluetoimintaa Koillismaalla.Asema tarjoaa modernin tutkimus- ja koulutusympäristön niin tutkijoille, opiskelijoille, opettajille kuin kurssien, seminaarien sekä kongressien järjestäjille. 

Visualization of Environmental change-projektin (2014-2016) puitteissa työstetty kiertävä kansainvälinen näyttely on kiertänyt Suomessa ja ulkomailla. Tämä 3-vuotinen ympäristön muutoksen kuvantamisen projekti on osin Prince Albert II of Monaco Foundation -säätiön rahoittama. Projektissa tuotiin  yhteen valokuvauksen ja luonnontieteiden opiskelijoita tutkimusasemalla järjestettäviin työpajoihin. Lopputuloksena tuotettiin  valokuvateos Interventions ja kiertävä kansainvälinen näyttely. Yhteistyökumppani Arktisen yliopiston sivuilla lisää projektista.

Pohjois-Suomen Ympäristökasvatuskeskuksen sisällön valmisteluhanke on päättynyt 31.5.2016. Hankkeessa suunniteltiin  yhdessä Lapin yliopiston sekä Kuusamo-opiston kanssa ympäristökasvatuskeskuksen koulutusohjelma sekä toimintasuunnitelma. Hanketta on rahoittanut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Oulangan tutkimusaseman toiminnasta kuvattiin jakso Ylen aamu tv:n Luonto lähellä sarjaan. Ohjelma on katsottavissa Yle areenassa.

Olemme Facebookissa.

 

Kiutakönkään maisemakameran videota voit katsoa täältä.