Aluetyö

Oulangan tutkimusasema toteuttaa Oulun yliopiston alueellista toimintaa Koillis-Suomessa. Asema on asiantuntijana useissa alueen luontoon, luonnonvaroihin ja matkailuun kohdistuvissa hankkeissa. Alueellista yhteistyötä toteutetaan Naturpolis Kuusamo koulutus- ja kehittämispalvelujen kautta. Oulun yliopisto ja Kuusamon kaupunki tekevät yhteistyötä osapuolten välisen puitesopimuksen mukaisesti. Asemanjohtaja vastaa erityisesti yhteistyöohjelman luonto ja luonnonvarat -painopistealueen tutkimuksesta. Tutkimusohjelman tavoitteena on tuottaa tietoa Koillis-Suomen julkisyhteisöille ja elinkeinoelämälle suunnitteluun, kehittämiseen ja päätöksentekoon.

Asema toimii myös yli tieteenalojen koko yliopiston näyteikkunana ja linkkinä alueelle. Asemalla tehty tutkimus on kartuttanut alueen luonnontuntemusta merkittävästi, ja tieteellinen tutkimustieto on vaikuttanut positiivisesti Kuusamon luontoimagoon. Kummikoulujen (Käylän ala-aste ja Torangin yläaste) kanssa tehtävä yhteistyö lisää yleistä luonnontuntemusta, ympäristötietoisuutta ja arvostusta omaa aluetta kohtaan.

Viimeksi päivitetty: 15.11.2016