Vaihto-opiskelu

Lähde vaihtoon!

Opiskele kursseja, joita Oulussa tai Suomessa ei ole tarjolla. Paranna kielitaitoasi tai opettele uusi kieli. Solmi uusia ihmissuhteita ja kontakteja ulkomaisiin yliopistoihin. Hanki kansainvälistä kokemusta.

Suomen kielen oppiaineella on runsaasti vaihtosopimuksia, joiden kautta voi lähteä opiskelemaan opintojen aikana ulkomaille. Vaihdon aikana voi opiskella mm. kieliä (esim. viroa ja unkaria ja kohdemaan kieltä), kielitiedettä, kirjallisuutta ja kääntämistä. Vaihdossa voi suorittaa kursseja, jotka käyvät mm. suomen kielen valinnaisiin opintoihin. Lisäksi voi tehdä suomi toisena ja vieraana kielenä -sivuaineeseen kuuluvia kenttäjaksoja vaihdon aikana. Vaihdon aikana suoritetut opinnot luetaan hyväksi opintoihin, eikä vaihdossa vietetty aika yleensä pitkitä opintoja. Vaihtoon saa hakemuksesta matkastipendin.

Oppiaineella on vaihtosopimukset Erasmus-vaihdon kautta seuraaviin yliopistoihin:

Masaryk University, Tšekki, Brno
Charles University in Prague, Tšekki, Praha
University of Copenhagen, Tanska, Kööpenhamina
University of Cologne, Saksa, Köln
Johannes Gutenberg University, Saksa, Mainz
Tallinn University, Viro, Tallinna
University of Tartu, Viro, Tartto
Eötvös Loránd University, Unkari, Budapest
University of Debrecen, Unkari, Debrecen
University of Bologna, Italia
University of Latvia, Latvia, Riika
UiT The Arctic University of Norway, Norja, Tromssa
Babes-Bolyai University, Romania, Cluj-Napoca
Umeå University, Ruotsi, Uumaja

Humanistisella tiedekunnalla on lisäksi vaihtosopimus seuraavien yliopistojen kanssa:

European University Viadrina Frankfurt (Oder), Saksa
University of Franche-Comte, Ranska, Besançon

Lisäksi voi lähteä vaihtoon kahdenvälisten sopimusten kautta Arkangeliin ja Petroskoihin Venäjälle sekä Tarttoon Viroon. Yliopistolla on myös lukuisia muita vaihto-ohjelmia, joiden kautta voi päästä opiskelemaan ulkomaille.

Lisätietoa vaihdosta saat Maria Frickiltä ja humanistisen tiedekunnan vaihto-opiskelusivuilta. Yliopiston vaihto-opiskelusivuilla kerrotaan kaikki olennainen tieto vaihtoon haluaville opiskelijoille. Näiden sivujen Erasmus- ja Nordplus-vaihdot -sivulla on linkit tiedekuntien kv-sivuille ja mahdollisiin lisäohjeisiin. Tutustumisen arvoisia ovat aiemmin vaihdossa olleiden opiskelijoiden vaihtaripalautteet. Opiskelijavaihdosta järjestetään myös infotilaisuuksia erikseen ilmoitettavina aikoina.

Viimeksi päivitetty: 26.8.2016