Opiskeluohjeita

• Tee kaikki päätöksesi oma-aloitteisesti ja harkiten. Kaverisi tekemät valinnat eivät ole välttämättä sinulle parhaita.
  • Käytä kalenteria, johon voit suunnitella kunkin lukukauden ohjelman. Varaa kalenteriisi myös tentteihinlukuaikaa.
  • Älä kahmi kaikkea mahdollista opintoihisi, vaikka mieli tekisi.
  • Pidä huoli siitä, että opintopisteitä kertyy lukuvuodessa keskimäärin viisi opintopistettä jokaista opintotuen tukemaa kuukautta kohti. Näin varmistat, että saat tukea seuraavanakin lukuvuonna.
  • Osallistu kontaktiopetukseen aina, kun voit. Kontaktiopetuksessa opit aina tehokkaimmin.
  • Ala valmistautua tenttiin hyvissä ajoin. Viimeisen illan aikana opiskelu aiheuttaa vain paniikkia. Muista, että kirjaston tenttikirjat voivat olla jo muilla opiskelijoilla lainassa, jos havahdut liian myöhään.
  • Osallistu myös opiskelijaelämään - pidä kuitenkin huoli siitä, ettei siitä tule pääasia. Illanvietot ja opiskelijatapahtumat kuuluvat elämään! Myös aktiivinen järjestötoiminta (Suma ry, Humanistinen kilta, OYY) kannattaa, sillä siitä saa paljon kokemusta vaikuttamisesta ja järjestöjen kautta syntyneet kontaktit voivat olla tärkeitä vielä vuosien päästä.
  • Kannattaa tehdä oman alan töitä opiskeluaikana, sillä työnantajat arvostavat jo opintojen aikana saatua työkokemusta. Esimerkiksi opettajaksi opiskelevien kannattaa tehdä niin paljon sijaisuuksia kuin mahdollista - toki liian pitkäksi aikaa työelämään ei kannata jämähtää, jotta opinnot eivät vallan unohdu.

Viimeksi päivitetty: 26.8.2016