Professori Risto Laitiselle Kulttuurirahaston tunnustuspalkinto

Pohjois-Pohjanmaan Kulttuurirahasto on myöntänyt 15 000 euron tunnustuspalkinnon Professori Risto Laitiselle. Hän sai palkinnon ansioistaan sekä tieteen että taiteen aloilla.

Laitinen on julkaissut 300 kansainvälistä julkaisua vertaisarvioiduissa sarjoissa sekä ohjannut yli 30 väitöskirjaa. Hän on myös pidetty opettaja, ja kirjoittanut useita oppikirjoja, mm. kirjan Yleinen ja epäorgaaninen kemia. Tekniikan tohtori, epäorgaanisen ja analyyttisen kemian professori Laitinen on johtanut Oulun yliopiston kemian laitosta usean vuoden ajan. Hän on jatkanut korkealaatuista tutkimustaan Teknillisen tiedekunnan Ympäristö- ja kemiantekniikan yksikössä.

Monilahjakas Laitinen on ansioitunut myös taiteiden saralla. Hän on mm. johtanut Tuiran kamarikuoroa vuodesta 1998 lähtien, ja on tunnettu kuoromusiikkiin erikoistuneena säveltäjänä.

Muiden meriittien lisäksi Professori Laitinen on aktiivinen yhteiskunnallinen vastuunkantaja. Hän on kehittänyt Professoriliiton toimintaa useiden vuosien ajan, mm. toimimalla sen puheenjohtajana.

Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahaston vuosijuhlaa vietettiin Oulun yliopiston Saalastinsalissa 26.5.2017. Rahasto jakoi apurahoina, palkintona ja taidelahjoituksena historialliset 631 000 euroa. Risto Laitiselle myönnetyn palkinnon lisäksi apurahoja jaettiin 55 kappaletta. Lisäksi julkistettiin taidelahjoitus Oulun kaupungille. Tilaisuudessa juhlapuheen piti kauppaneuvos, toimitusjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan rahaston hoitokunnan varapuheenjohtaja Timo Levo aiheesta ”Onko yrityksillä yhteiskuntavastuuta?”. Yliopiston kamariorkesteri vastasi juhlan musiikkitarjonnasta.

Paljon Onnea Ristolle upeasta tunnustuksesta!

Lisätietoja:

Suomen Kulttuurirahaston sivuilla julkaistu uutinen

Uutinen Kalevassa

Tiedote Ympäristö- ja kemiantekniikan tutkimusyksikön sivuilla

Last updated: 14.6.2017