Uutiset

15.11.2018 Uutinen

University Business Forumiin saapui yli 300 osallistujaa

Oulun yliopistolla 9.11. järjestetty University Business Forum veti yli 300 vierasta yrityksistä ja yliopistomaailmasta. Tapahtumassa tutkijat ja yritysten edustajat tutustuivat toisiinsa ja keskustelivat yhdessä uusista mahdollisuuksista tutkimuslähtöiselle liiketoiminnalle. 

2.11.2018 Uutinen

Tulevaisuus, uhka vai mahdollisuus?

Sitran johtava ennakointiasiantuntija Mikko Dufva piti eilen luennon tulevaisuudesta Telluksen stagella. Kyseessä ei ollut mikä vain luento vaan dialogi tai oikeastaan moninpuhelu mahdollisten edessämme olevien tulevaisuuden todellisuuksien välillä. 

11.10.2018 Uutinen

Tulevien Brown Bag -lounasseminaarien ohjelma

Oulun yliopisto tarjoaa kaikille tiedeyhteisön jäsenille huippututkimusta ja maukasta lounasta Brown Bag -lounasseminaarien sarjassa. Seminaarit ovat avoimia kaikille ja toivommekin osallistujia mahdollisimman monipuolisista taustoista elävöittämään keskustelua uusimpien tutkimustulosten ympärillä. 

4.10.2018 Uutinen

Ilmoittautuminen University Business Forumiin on nyt auki

University Business Forum on tapahtuma, joka kerää yhteen tutkimuksen ja yritysmaailman huippunimet luomaan parempaa tutkimustietoon pohjautuvaa liiketoimintaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Tapahtuman ilmoittautuminen on nyt auki täällä

30.9.2018 Uutinen

Festival of Cultures Event Programme is available now! See you this Wednesday!

Our biggest Festival of Cultures to date!

27.9.2018 Uutinen

Telluksen Shanghai-kuutio aloittaa toimintansa 3.10.

Shanghai-kuution toiminnan virallisia avajaisia vietetään 3.10. Festival of Cultures -tapahtumassa sekä 4.10 Telluksessa. Kuutio toimii Oulun ja Shanghain yliopistojen strategisen yhteistyön symbolina sekä siltana yliopistojen ja kulttuurien välillä. 

25.9.2018 Uutinen

Yliopistoyhteisön avoimet strategia-aamut alkavat 10.10.2018

Strategiset hankekokonaisuudet ovat teemoja, joiden kautta Oulun yliopisto toteuttaa vuosille 2016–2020 laadittua strategiaansa. Strategia-aamut ovat areena yliopistoyhteisön vuorovaikutukselle Oulun yliopiston strategisesta kehittämisestä. Kokoontumisissa kuullaan ja keskustellaan strategian toteutumisesta tuoden strategiaa lähemmäs arkea ja yksilön kokemusta. 

19.9.2018 Uutinen

Avanto-yrittäjyysohjelma auttaa opiskelijoita työllistämään itsensä taas huomisesta alkaen

Avanto-yrittäjyysohjelman tämän kevään ensimmäinen työpaja järjestetään torstaina 20.9. Telluksen Business Kitchenissä klo 16 - 19. Työpaja keskittyy validointiin eli oman osaamisen, tuotteen, yritysmuodon tai ratkaisun muotoiluun siten, että se vastaa kysyntää mahdollisimman hyvin. Työpajoja järjestetään joka torstai eri teemalla. Voit poimia ohjelmasta itsellesi hyödylliset työpajat tai käydä ne kaikki. Räätälöimme ohjelman yksilöllisesti jokaiselle osallistujalle sopivaksi.

19.9.2018 Uutinen

Meet the Top Scientist -seminaari “Arctic Science with Attitude”

Meet the Top Scientist -seminaari kokoaa yhteen nimekkäimmät arkisten ilmiöiden tutkijat ja esittelee arktista tutkimusta suuremmalle yleisölle.

18.9.2018 Uutinen

Tutustu yli 40 kulttuuriin kerralla Festival of Culturesissa!

Tiesitkö, että yliopistollamme on ihmisiä lähes sadasta eri maasta? Festival of Cultures tarjoaa kaikille opiskelijoille ja henkilökunnalle ainutkertaisen tilaisuuden tutustua tarkemmin kampuksellamme pyörivien ihmisten taustoihin ja kulttuuriin ja samalla oppia jotain uutta tästä maailmasta hauskalla tavalla. 

17.9.2018 Uutinen

Nauti lounasta tieteen äärellä Brown Bag -lounasseminaareissa

Oulun yliopisto tarjoaa kaikille tiedeyhteisön jäsenille huippututkimusta ja maukasta lounasta Brown Bag -lounasseminaarien sarjassa. Sarjan ensimmäinen seminaari järjestettiin 14.9 klo 11-12 Tellus Innovation Arenalla Linnanmaan kampuksella. Seminaarit ovat avoimia kaikille ja toivommekin osallistujia mahdollisimman monipuolisista taustoista elävöittämään keskustelua uusimpien tutkimustulosten ympärillä.

17.9.2018 Uutinen

Tellus suljettu 19.9. klo 6 - 12

Tellus suljetaan tämän viikon keskiviikkona yksityistilaisuuden vuoksi klo 6 - 12. iltapäivällä kahdentoista jälkeen tilat ovat taas normaalisti käytössä.

12.9.2018 Uutinen

BizBus keräsi satoja yrittäjyydestä kiinnostuneita kuulemaan menestyneiden yrittäjien tarinoita

Oulun yliopiston BizBus vei yrittäjyyskasvatuksen uudelle alustalle, kun yrittäjät kertoivat elämäntarinansa liikkuvassa bussissa. Ilmainen bussikyyti ja mielenkiintoiset tarinat keräsivät satoja oululaisia kuulemaan siitä, kuinka oman tulevaisuuden voi ottaa omiin käsiin.

7.9.2018 Uutinen

Demola etsii opiskelijoita projekteihin

Haluatko oppia tekemisen kautta, parantaa työelämävalmiuksia, kehittää kykyäsi ratkoa ongelmia, tiimityöskentelytaitoja ja esiintymisvalmiuksia? Demola Oulu tarjoaa kaikkea tätä ja opintopisteitä

6.9.2018 Uutinen

Katso presidentti Barack Obaman puhe Telluksessa 27. syyskuuta

Nordic business Forum striimataan suorana Tellukseen. Tule katsomaan, me tarjoamme popcornit!

3.9.2018 Uutinen

Keksitkö sinä idean, jolla voisi parantaa saunaturvallisuutta?

Finanssiala ry julistaa avoimen kilpailun saunaturvallisuuden parantamiseksi digitalisaation keinoin. Ideahaku on osa valtioneuvoston kanslian Kokeileva Suomi -hanketta. Kilpailussa ei haeta valmista liikeideaa tai lopullista toteutusta, vaan alustavaa ajatusta siitä, miten yleisemmin voisimme tehdä kodista turvallisemman paikan. Vaikka kilpailun tavoite koskee ensisijaisesti saunaa, parhaat ratkaisuehdotukset on hyvä voida integroida kodin muuhun turvaratkaisuun.

28.8.2018 Uutinen

Edusta Suomea Festival of Culturesissa 3.10.

Festival of Cultures juhlistaa sitä, kuinka monta kulttuuria yliopistossamme on saman katon alla. Edellisellä kerralla tapahtumassa oli esillä yhteensä 31 eri kansalaisuutta tai kulttuuria, ja tänä vuonna myös Suomi on edustettuna ensimmäistä kertaa tapahtuman historiassa.

15.8.2018 Uutinen

Verkostot – aina niistä puhutaan, mutta miten hyvä verkosto muodostetaan? (407086A)

Osallistu MindBusiness 2 -kurssille ja kokoa ympärillesi menestyksen takaava verkosto!

13.8.2018 Uutinen

Oulun yliopiston BizBus yhdistää yliopiston, keskustan ja yrittäjät 5. syyskuuta

Oulun yliopisto järjestää yrittäjän päivän kunniaksi bussikuljetuksen yliopiston ja Oulun keskustan välille ja viihdyttää matkustajia menestyneiden yrittäjien huikeilla puheilla.

25.6.2018 Uutinen

Oulusta Piilaaksoon – mitä opiskelijalta tai vastavalmistuneelta odotetaan?

Kävimme Kaliforniassa tutustumassa yliopistojen yrittäjyyskoulutukseen ja paikalliseen yritysmaailmaan. San Franciscon ympäristö tarjoaa huikeita mahdollisuuksia urakehitykselle ja kilpailu parhaista tekijöistä on kovaa. Tässäpä muutamia hyödyllisiä vinkkejä kaikille, jotka ovat lähdössä San Franciscoon tai Piilaaksoon vaihtoon, töihin tai kasvattamaan yritystään kansainvälisiin mittoihin.

15.6.2018 Uutinen

Demolan kautta opiskelijat saavat arvokkaita taitoja, näkökulmia ja töitä

Jarno Ylilehto osallistui Demolaan ja sai sitä kautta töitä Valmetilta jo fuksivuonna. Kysyimme Jarnolta, millainen kokemus Demola oli ja millä tavoin hän on hyötynyt siihen osallistumisesta.

17.5.2018 Uutinen

The Improbable - An artistic take on entrepreneurship

The Improbable, Experience the artistic approach to entrepreneurship!  

27.4.2018 Uutinen

Korkeakoulut parantavat yhteistyöverkostoaan PK-yritysten suuntaan

Yhdessä yrittämään -tilaisuus keräsi yliopiston ja ammattikorkeakoulun henkilökunnan keskustelemaan yritysyhteistyön kehittämisestä, sen hyvistä käytänteistä ja alueellisesta vaikuttamisesta.

27.4.2018 Uutinen

Telluksen lasikuutioiden uudet käytännöt

Telluksen keltaiset lasikuutiot ovat olleet niin suosittuja, että loimme niille varausjärjestelmän.