Radiografia

Radiografian tieteenalaohjelma on suunnattu röntgenhoitajataustaisille lääketieteellisen säteilynkäytön ja säteilysuojelun ammattilaisille. Tieteenalaohjelma tarjoaa ainoana yliopistollisena koulutusohjelmana Suomessa mahdollisuuden suorittaa terveystieteiden tutkintoja radiografian pääaineessa.

Radiografian tieteenalaohjelman tarkoituksena on kouluttaa asiantuntijoita terveydenhuollon suunnittelu-, kehittämis- ja johtotehtäviin. Opiskelija voi sivuainevalinnoillaan suunnata opiskeluaan siten, että hän voi pätevöityä esimerkiksi ylihoitajan, johtavan hoitajan tai opettajan tehtäviin tai asiantuntijatehtäviin terveydenhuollossa tai esimerkiksi liike-elämässä.

Radiografian tieteenalaohjelman tutkimus on keskittynyt näyttöön perustuvaan radiografiaan ja radiografian tietoteoreettisen ja käsitteellisen perustan kehittämiseen.

Oppialan pääedustaja on yliassistentti, FT Sanna-Mari Ahonen.

Viimeksi päivitetty: 21.10.2016