Terveyshallintotiede

Terveyshallintotieteen kiinnostuksen kohteita ovat sosiaali- ja terveydenhuollon johtaminen, alan kehittämistyö, sekä palvelurakenne ja sen ohjauksen ja toiminnan muutokset.

Terveyshallintotieteen tieteenalaohjelman tarkoituksena on, että opiskelija saavuttaa asiantuntijuuden sosiaali- ja terveydenhuollon tutkimus-, kehittämis- ja johtotehtäviin. Terveyshallintotieteestä valmistuneet sijoittuvat julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin tehtäviin, esimerkiksi perusturvajohtajan, sosiaali- ja terveysjohtajan, palveluyksikön johtajan, ylihoitajan, projektipäällikön, kehittämispäällikön, yrittäjän, opettajan, suunnittelijan, koordinaattorin, osastonhoitajan ja tutkijan tehtäviin.

Opiskelija voi sivuainevalinnoillaan suunnata tulevaa sijoittumistaan työelämään.

Oppialan pääedustaja on professori (ma.), TtT Leena Paasivaara.

Viimeksi päivitetty: 21.10.2016