24/7-kampus avaa ovensa syyskuussa

Voit nyt hankkia Linnanmaan kampuksen 24/7-kulkukortin yliopiston verkkokaupasta.

Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksen opiskelijat ovat jo pitkään toivoneet ympärivuorokautista pääsyoikeutta kampuksen itseopiskelutiloihin. Kevään 2017 aikana Oulun yliopiston Tietohallinto ja Tilapalvelut ovat tehneet kehitystyötä, jonka pohjalta on päätetty avata 24/7–kampus opiskelijoiden käyttöön. Opiskelijoilla tulee olemaan syyslukukauden alusta lähtien mahdollisuus tilata Oulun yliopiston verkkokaupasta itselleen omalla nimellä ja kuvalla varustettu kulkukortti, jonka avulla he voivat liikkua vapaasti Linnanmaan kampuksen tiloissa. Syyskuusta lähtien kortilla pääsee haluamanaan aikana esimerkiksi Tiedekirjasto Pegasuksen sekä Tellus Innovation Arenan tiloihin, joissa on mahdollista käyttää ryhmä- ja itsenäisen työskentelyn tiloja. Tilojen joukossa on myös tietokonetiloja itseopiskeluun.

Toive 24/7-kampuksesta on tullut suoraan opiskelijoilta ja tieto uudistuksesta on otettu hyvin vastaan myös yliopiston puolesta. Opiskelijat on otettu alusta lähtien mukaan kehitystyöhön ja heillä on ollut suuri rooli lopullisen konseptin rakentamisessa. Kortit ovat luottokortin kokoisia ja niissä on tunnisteina opiskelijan kuva ja nimitiedot. Kulkuoikeudet toimivat automaattisesti 24/7 käytössä oleviin tiloihin. Kortin tilaus on tehty mahdollisimman helpoksi, sillä se tilataan Oulun yliopiston oman verkkokaupan kautta. Tilauksen jälkeen opiskelija voi noutaa henkilökohtaisen korttinsa Juvenes Print –painotalon Linnanmaan toimipisteeltä. Kortti on täysin vapaaehtoinen ja maksaa 20 euroa. Se on toiminnassa koko opinto-oikeuden ajan ilman, että sitä tarvitsee uusia.

Uudistuksen myötä Oulun yliopisto pystyy tarjoamaan tilojamme paremmin opiskelijoiden käyttöön luentojen ulkopuolisella ajalla sekä viikonloppuisin. Korttia on testattu kevään aikana opiskelijoilla ja palaute on ollut positiivista. 24/7-kampus on toteutettu osana Oulun yliopiston Digikampus –projektia, jonka visio on kehittää täysin uusia käyttäjälähtöisiä palveluita helpottamaan opiskelijoiden, työntekijöiden ja vierailijoiden elämää ja työskentelyä.

Kortin tilausohje:

1. Mene osoitteeseen https://shop.oulu.fi/, kirjaudu sisään Oulun yliopiston tunnuksilla ja valitse tuote “24/7 kulkukortti”.
  2. Valitse kortille mieleisesi taustaväri sekä oma kuva. Kuvan voi ottaa esim. omalla kamerapuhelimella. Tilaajan tulee olla tunnistettavissa kuvasta, jotta se voidaan hänelle luovuttaa.
  3. Tarkista yhteystietosi, tutustu kortin käyttöehtoihin ja tee tilaus.
  4. Kortti on noudettavissa Juvenes Printin Linnanmaan toimipisteestä 1-2 työpäivän kuluttua.

Linnanmaan 24/7-konseptista löydät lisätietoa ja viimeisimpiä uutisia osoitteesta oulu.fi/digikampus.

Viimeksi päivitetty: 15.8.2017