Henkilökunnalle

Tälle sivulle on koottu ohjeita ja linkkejä, joita henkilökuntaan kuuluvana voit tarvita ollessasi yliopiston verkon ulkopuolella. Henkilökunnan it-ohjeistus on keskitetysti yliopiston intrassa eli Notiossa, ja siellä pääosin asiasanan TIEDON HALLINTA alla.

Pikalinkit:

Informaatiota ja ohjeita:
1.3.2012

Henkilökunnan, tutkijan ja UFO:n käyttäjätunnus

Henkilökunnan, tutkijan ja ulkopuolisen käyttäjän (ns. UFO) käyttäjätunnus ja sen eri muodot ulkoisissa palveluissa.

27.4.2012

Salasana

Salasanasi on voimassa vuoden. Salasanan vanhenemisesta tulee etukäteen ilmoitus sähköpostiisi. Jos et sinä aikana vaihda salasanaasi uuteen, tunnus lukkiutuu. Jos näin pääsee käymään, aktivoi tunnuksesi (= aseta uusi salasana) itsepalvelussa.

3.7.2012

Hyvän salasanan vaatimukset

Salasanassa on oltava vähintään 12 ja enintään 32 merkkiä, jotka ovat isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita. Sen sijaan skandinaavisia kirjaimia ei voi käyttää ja erikoismerkit voivat aiheutta ongelmia. Uusi salasana ei saa muistuttaa edellistä.

3.7.2012

Käyttöoikeuden päättyminen

Tunnus, sähköposti ja ohjelmien käyttöoikeus lakkaavat, kun opiskelusi tai työsuhteesi päättyy. Saat etukäteen ilmoituksen sähköpostiisi käyttöoikeuden loppumisesta.

22.9.2016

Itsepalvelut ja tunnistautuminen

Varmistamalla henkilöllisyytesi Suomi.fi-tunnistuspalvelussa voit asettaa tunnuksellesi salasanan, voit tarkastella tunnuksesi tilaa esim. kirjautumisen ongelmatilanteissa, tai ottaa käyttöön yliopiston VPN-palvelut.

28.3.2013

VPN-etäkäyttö

VPN mahdollistaa suojatun yhteyden yliopiston verkkoon sen ulkopuolelta. VPN-yhteyksien eri vaihtoehtoihin kannattaa tutustua jo ennalta, ja tehdä valmistelevat toimenpiteet varsinkin ennen ulkomaan matkaa.

30.10.2014

Näin pääset Notioon

Notio on Oulun yliopiston intranet, mistä löydät henkilökunnan tiedotteet, uutiset ja ohjeistuksen. Yliopiston verkossa olevilta työasemilta pääset Notioon suoraan ja verkon ulkopuolelta kirjautumalla yliopiston käyttäjätunnuksella.

Henkilökunnan asiakastuki

Tietohallinnon asiakastuki on yliopiston henkilökunnan neuvontapiste. Yhteystiedot: asiakastuki@oulu.fi | puh. 0294 483 124