Käyttäjätunnus:

27.2.2012

Opintojen alkaessa tarvitset käyttäjätunnuksen

Tärkeä ohje uudelle opiskelijalle: näin aktivoit yliopiston käyttäjätunnuksen ja sähköpostin

1.3.2012

Opiskelijan käyttäjätunnus

Opiskelijan käyttäjätunnus on avain yliopiston järjestelmiin ja palveluihin. Sama käyttäjätunnus käy joihinkin ulkoisiin palveluihin. Tällöin se kirjoitetaan eri muodossa, mutta salasana on aina sama.

1.3.2012

Henkilökunnan, tutkijan ja UFO:n käyttäjätunnus

Henkilökunnan, tutkijan ja ulkopuolisen käyttäjän (ns. UFO) käyttäjätunnus ja sen eri muodot ulkoisissa palveluissa.

3.7.2012

Käyttöoikeuden päättyminen

Tunnus, sähköposti ja ohjelmien käyttöoikeus lakkaavat, kun opiskelusi tai työsuhteesi päättyy. Saat etukäteen ilmoituksen sähköpostiisi käyttöoikeuden loppumisesta.

Salasana:

27.4.2012

Salasana

Salasanasi on voimassa vuoden (ennen maaliskuuta 2018 voimassaoloaika oli puoli vuotta). Salasanan vanhenemisesta tulee etukäteen ilmoitus sähköpostiisi. Jos et sinä aikana vaihda salasanaasi uuteen, tunnus lukkiutuu. Jos näin pääsee käymään, aktivoi tunnuksesi (= aseta uusi salasana) itsepalvelussa.

3.7.2012

Hyvän salasanan vaatimukset

Maaliskuun 2018 alussa astuu voimaan uusi salasanakäytäntö: salasanassa on oltava vähintään 12 ja enintään 32 merkkiä, jotka ovat isoja ja pieniä kirjaimia sekä numeroita. Sen sijaan skandinaavisia kirjaimia ei voi käyttää ja erikoismerkit voivat aiheutta ongelmia. Uusi salasana ei saa muistuttaa edellistä.

22.9.2016

Itsepalvelut ja tunnistautuminen

Itsepalveluna voit mm. tarkistaa oman käyttäjätunnuksesi tilan ja asettaa sille salasanan. Voit myös asettaa matkapuhelinnumerosi tai aktivoida OTP-sovelluksen VPN-palvelua varten. Itsepalveluissa käytetään julkishallinnon yhteistä Suomi.fi-tunnistuspalvelua.