Strategiset tutkimusprojektit esittäytyvät seminaarissa 20.-21.11.2017 Tellus Innovation Arenalla

Oulun yliopiston fokusalueilla ’Kestävyyttä luovat materiaalit ja järjestelmät’ ja ’Maa-lähiavaruussysteemi ja ympäristömuutos’ toimivat strategiset tutkimusprojektit esittäytyvät 20.-21.11.17 kaikille avoimessa tutkimusseminaarissa Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenalla.

Oulun yliopiston fokusalueilla ’Kestävyyttä luovat materiaalit ja järjestelmät’ ja ’Maa-lähiavaruussysteemi ja ympäristömuutos’ toimii 12 strategista tutkimusprojektia, jotka on valittu kansainvälisen tieteellisen vertaisarvioinnin perusteella kaudeksi 2017 -2020. Tutkimusprojektit esittäytyvät 20.-21.11.17 kaikille avoimessa tutkimusseminaarissa Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenalla (Erkki Koiso-Kanttilan katu 1, Oulu, kartta).

Kaksipäiväisen seminaarin teemana on ‘Sustainable resource use and Earth’s changing environment’. Ensimmäisenä päivänä esitellään fokusalueisiin liittyvää monitieteistä tutkimusta. Keynote-puhujina ovat dosentti Nønne Prisle, Nano- ja molekyylisysteemien tutkimusyksiköstä Oulun yliopistosta sekä Ilmatieteen laitoksen Lapin ilmatieteellisen tutkimuskeskuksen johtaja, professori Jouni Pulliainen. Toisen päivän keynote-puhuja on havaintopäällikkö Thomas Ulich Sodankylän geofysiikan observatoriosta. Tämän jälkeen ohjelmassa on tutkijoitten puheenvuoroja ja työpaja.

Seminaarin ja työpajan ohjelma ja lisätietoja löytyy seminaarin verkkosivulta. Tilaisuuteen voi ilmoittautua 15.11. mennessä täällä. Seminaarin järjestävät Thule-instituutti (1.1.2018 alkaen Kvantum-insituutti) ja Tekniikan ja Luonnontieteen tohtoriohjelma. Tervetuloa!

Projektien monitieteistä tutkimusta ja Tekniikan ja Luonnontieteen tohtoriohjelmaa koordinoi 1.1.2018 aloittava uusi fokusalueyksikkö Kvantum-instituutti. Se on yksi neljästä Oulun yliopiston fokusinstituutista, muut ovat Biocenter Oulu, Eudaimonia ja Infotech Oulu.

Viimeksi päivitetty: 8.11.2017