UArctic Congress 2018 valloittaa yliopiston syyskuun alussa

Linnanmaan kampuksen salit täyttyvät syyskuun alussa kansainvälisistä vieraista, kun Oulun yliopisto isännöi UArctic Congress 2018 –tapahtumaa 3.-6. syyskuuta. Kongressi matkaa tämän jälkeen vielä päiväksi Helsinkiin, missä Helsingin yliopisto vastaa paikallisista järjestelyistä.

UArctic Congress 2018 keskittyy Suomen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuskauden teemoihin ja prioriteetteihin, mukaan lukien YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja Pariisin ilmastosopimus. Kongressiin odotetaan 540 osallistujaa 28 maasta, ja näistä 430 osallistujaa saapuu Ouluun.

Kokousviikon kohokohtiin Oulussa lukeutuvat kongressin avajaiset pääpuhujinaan Monacon ruhtinas Albert II ja pääministeri Juha Sipilä, paneelikeskustelut liittyen mm. arktisten alueiden kestävään kehitykseen ja arktisen alueen alkuperäiskansojen tilanteeseen, sekä yli 50 sessiosta koostuva monipuolinen tieteellinen ohjelma.

Tellus Innovation Arenan Stagella keskiviikkona 5.9. klo 10:30-12:00 järjestettävän Open Science Sessionin esitelmät ovat avoimia kaikille arktisista aiheista ja tutkimuksesta kiinnostuneille kuulijoille. Kongressiviikon aloittaa 3.9. avattava Arktisen yliopiston Arctic Sustainable Arts and Design -verkoston taidenäyttely ”Made with the Arctic”, joka on avoinna yleisölle Tellus Innovation Arenalla 7.-13.9.2018.

Viimeksi päivitetty: 3.9.2018