neuvonta (at) oulu.fi
  puh (08) 553 3080
  fax (08) 553 8183

Tietohallinto
  PL 7600
  90014 Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
KÄYTTÄJÄTUNNUKSET

TUPAS-palvelu mahdollistaa tunnuksen aktivoinnin ja unohtuneen paju- tai koivu-koneen salasanan vaihtamisen tunnistautumalla omilla verkkopankin tunnuksilla. Palvelu toimii Osuuspankin, Nordean, Sampo Pankin, Aktia/Sp/Pop, Tapiola Pankin ja Handelsbankenin tunnuksilla, lisäksi pankin tunnukseen täytyy liittyä suomalainen henkilötunnus.

Palvelu toimii SSL-yhteyden yli salattuna ja pankista lähetetään vain käyttäjän nimi ja henkilötunnuksesta muodostettu salattu tarkiste, muut pankkitiedot ei välity.

Palvelu on käyttäjälle maksuton; pankit perivät yliopistolta TUPAS palvelumaksun.

Jos muistat vanhan salasanan voit vaihtaa salasanan ohjeen mukaan.

TUPAS salasanan vaihto vaiheittain

Esimerkissä käyttäjällä Osuuspankin verkkotunnus.

Vaihe 1. Aloitussivu

Aloitussivulla käyttäjä valitsee minkä pankin tunnuksilla haluaa tunnistautua.

tupas1

Vaihe 2. Tunnusten syöttö

Käyttäjä syöttää verkkopankin tunnukset pankin sivuille.

tupas2

Vaihe 3. Hyväksy tietojen luovutus

Käyttäjälle näytetään mitä tietoja pankki luovuttaa, tietojen luovutus täytyy hyväksyä jotta salasanan voi vaihtaa.

tupas3

Vaihe 4. Tunnuksen ja uuden salasanan syöttö

Kun tiedot saatu pankista, syötetään käyttäjätunnus ja uusi salasana. Käyttäjätunnuksen vastaavuus pankista saatuihin tietoihin tarkistetaan.

tupas4

Vaihe 5. Salasana vaihdettu hyväksytysti

Tiedot tarkistettu ja salasana on onnistuneeti vaihdettu. Koivu koneen salasanan voimaan tulo kestaa n. 5-10min, pajun salasana on käytössä välittömästi.

TUPAS-palveluun