Hakulomake

CWC NIPPON - tutkimusyksikkömme Japanissa

Oulun yliopisto on perustanut oman toimipisteen Japanin Jokohamaan. CWC Nippon -toimipisteen kautta toteutetaan tutkimus- ja koulutusyhteistyötä japanilaisten kumppaneiden kanssa. Toimipiste on ensimmäinen suomalaisen yliopiston Japaniin perustama yksikkö. Sen avajaisia vietettiin Jokohamassa 20.2.2012.

CWC Nippon on osa Tietoliikennetekniikan osaston alla toimivan Centre for Wireless Communications -tutkimuskeskuksen( CWC) toimintaa. CWC on jo noin 25 vuoden aikana toteuttanut useita laajoja tutkimusohjelmia japanilaisten tutkimuslaitosten ja yritysten kanssa. Yhteistyötä jatketaan muun muassa lääketieteen ICT:n, sensori- ja tietoliikenneverkkoteknologioiden ja koneiden välisen kommunikaation tutkimuksessa.

Tutkimuksen lisäksi Japanin toimipisteen kautta järjestetään yhteisiä koulutusohjelmia japanilaisten kumppaneiden kanssa. Oulun yliopiston tavoitteena on luoda japanilaisten yliopistojen kanssa yhteisiä, nk. kaksoistutkintoon johtavia maisteri- ja tohtoriohjelmia. CWC toteuttaa jo ensimmäisiä kaksoistutkintoon johtavia tohtoriohjelmia.

Tiedote CWC Nipponin perustamisesta

Lue lisää CWC Nipponin toiminnasta