6.11.2017 Uutinen

Häpeästä ja epätäydellisyydestä

22 vuotta sitten menin työharjoitteluun kotipaikkakuntani kirjastoon. Kirjasto tuntui mukavalta ja rauhalliselta työpaikalta ja halusin kovasti oppia ja näyttää olevani topakka ja toimelias.

13.10.2017 Uutinen

Tellus Stagella lanseerataan!

Tervetuloa kuuntelemaan kauppakorkeakoulun opiskelijoiden lanseerauksia Tellus Stagelle ke 18.10. klo 8.15 - 11.45.

11.10.2017 Uutinen

Pörriäinen oven takana

Töiden pyörähdettyä käyntiin olen törmännyt jälleen samaan paradoksiin, joka on parkunut takaraivossani jo pidemmän aikaa.

18.9.2017 Uutinen

Topik-open päivä

Auskultointiaikoinani ohjaava opettajani nuhteli minua siitä, kun puhuin oppilaille Oulun murretta, äidinkieltäni. Luulin sen jälkeen monta vuotta, että omaa murretta tulee hävetä.

29.8.2017 Uutinen

Ahistaako arki, ope?

Tässä vaiheessa alkavaa lukuvuotta yliopiston opet ovat jo kömpineet takaisin betonibunkkerin värikkäille käytäville vietettyään piiitkän ja rentouttavan kesäloman.

10.7.2017 Uutinen

Työelämä ja digitalisaatio puhuttivat Kielikeskuspäivillä

Keväinen Kuopio ja paikalliset kollegat, Joensuun kampuslaiset mukaan lukien, näyttivät parhaat puolensa toukokuun lopulla Kielikeskuspäivien osallistujille.

2.6.2017 Uutinen

Pieruista, himmeleistä ja muista toivottomista tehtävistä

31.5.2017 Uutinen

Lisää sosiaalista mediaa yliopisto-opetukseen

Sosiaalinen media on löytänyt tiensä kouluihin ja opetukseen. Viimeisimpänä matkaa on jouduttanut uusi opetussuunnitelma. On perusteltua, että sosiaalisen median oppimisympäristöjen ja menetelmien pitäisi kotiutua myös yliopisto-opetukseen.

29.4.2017 Uutinen

Yliopiston opettajat työelämäopintojen parissa

Sopivasti vappua edeltävällä viikolla, opiskelijoiden valmistellessa suurta juhlaa, lähetettiin Topikista todistuksia.

24.4.2017 Uutinen

Juha on kirkolla laulamassa mozzarellaa!

Taannoisessa Rooman matkakerhon kokouksessa teimme ryhmätöitä; osa suunnitteli kiertokävelyjä nähtävyydeltä toiselle, osa kokosi selviytymisopasta arkipäivän fraaseista tyyliin ’Non parlo italiano´

12.4.2017 Uutinen

KVK/kielikeskus 40 vuotta - kiitos ja onnea!

Niin että hyvä KVK, haluan esittää lämpimät onnittelut sinulle, vankasti keski-ikäistyvä ystäväni KVK, 40-vuotisjuhlasi johdosta.

3.4.2017 Uutinen

Ratkaisun taitoa

Keväistä päivää, arjen ahertajat!

29.3.2017 Uutinen

Rakentamistekniikan erilliskoulutuksen kuulumisia

Opetusministeriö on myöntänyt Oulun yliopistolle takaisin rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutusvastuun.

14.2.2017 Uutinen

Käyntejä epämukavuusalueella

Opiskeluuni ammatillisessa opettajakorkeakoulussa kuuluu tänä keväänä opetusharjoittelu, jonka pääsin tekemään Oulun ammattikorkeakouluun, kirjastoalan tradenomiopiskelijoiden Pedagoginen kirja

10.2.2017 Uutinen

Video verkko-ohjauksessa (hauskasti)

Viime viikolla sain hienon tilaisuuden keskustella verkko-opetuksen ohjauksesta Haapaveden-Siikalatvan seutukunnan opettajien kanssa

12.1.2017 Uutinen

Palautetta aina tarvitaan

Moni kaipaa kuulemma työssään ja työstään palautetta. Minä toimin viimeksi näin, kun kurssista saamani opiskelijapalaute ei ollut aivan sitä, mitä odotin.

26.12.2016 Uutinen

Gott nytt år!

17.11.2016 Uutinen

[ˈkænsə(r)]

Do the communication matters really matter? Yes, they do! The language teachers at Topik may not be strikingly visible, but our work is by no means silent.

14.10.2016 Uutinen

Tellus Stagella lanseerataan!

Tervetuloa kuuntelemaan kauppakorkeakoulun opiskelijoiden lanseerauksia Tellus Stagelle ke 19.10. klo 8.15 - 11.45.

5.10.2016 Uutinen

Opiskelijoiden ideat innostavat opettajia

23.9.2016 Uutinen

Askeleita digitalisaatioon, Digipolulla opitaan tärkeitä taitoja tulevaan

Haapaveden-Siikalatvan seutukunnassa olemme luoneet suuntaviivoja digitalisaation toteuttamiseen opetuksessa ja kasvatuksessa.

14.9.2016 Uutinen

Harjoittelu- ja työelämäjaksoja yliopisto-opintoihin

Oulun yliopiston strategiassa (2016 - 20120) on yhdeksi tavoitteeksi kirjattu ”Yhteistyötä työelämän kanssa tukevien rakenteiden kehittäminen”.

30.8.2016 Uutinen

Opeksi opiskelemassa

Syksy on koulujen ja opiskelun alun aikaa ja myös Topikin koulutustarjonta on tähän vuodenaikaan runsaimmillaan. Täydennyskoulutusta on tarjolla mm.