Koulutusvienti

Koulutusvienti on ulkomaankauppaa, jonka tuotteita ovat erilaiset opetus-, koulutus- ja konsultointipalvelut sekä niihin liittyvät tilauspalvelut. Koulutusviennin asiakkaat voivat olla ulkomaisia yksityishenkilöitä, yksityisten tai julkisten sektoreiden edustajia tai järjestöjä. Koulutus voidaan järjestää sekä kohdemaassa että Suomessa asiakkaan ollessa ulkomainen.

Oulun yliopiston toteuttamien koulutusvientihankkeiden kohdemaita ovat esimerkiksi Arabiemiraatit, Armenia, Indonesia, Kiina, Thaimaa, Unkari ja Venäjä. Tämän lisäksi Oulussa on toteutettu koulutusvientihankkeita, joihin osallistujat ovat tulleet useilta eri mantereilta.

Oulun yliopiston täydentävien opintojen keskuksen TOPIKin koulutusvientitiimi koordinoi, tukee ja kehittää Oulun yliopiston koulutusvientitoimintaa yhteistyössä yliopiston sekä muiden Oulun seudun toimijoiden kanssa. Täydennyskoulutukseen liittyviä koulutusvientihankkeita koordinoi kehityspäällikkö Juha Pohjonen.

Tutkintoon johtava koulutus EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille on myös koulutusvientiä, jonka yhteyshenkilönä toimii Kimmo Kuortti koulutuspalveluissa.

 

EDUCATION EXPORT

Viimeksi päivitetty: 30.8.2017