Uutiset

22.1.2018 Uutinen

TST Pestipäivillä 2018

Pestipäivät täyttävät Linnanmaan kampuksen torstaina 25.1. Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan ständillä esitellään tutkimusyksiköiden harjoittelu- ja työmahdollisuuksia.

11.1.2018 Uutinen

6G Flagship jatkoon

Tulevaisuuden tietoverkkoihin kohdistuva Oulun yliopiston hanke-esitys "6G-Enabled Wireless Smart Society & Ecosystem" on päässyt kahdeksan vahvimman joukkoon Suomen Akatemian lippulaivaohjelman valintaprosessissa. Seuraavassa vaiheessa arviointipaneeli haastattelee hakijat ja päätös rahoitettavista 2-4 tutkimushankkeesta tehdään huhtikuun puolessa välissä.

8.1.2018 Uutinen

BISG johtaa robotiikkatutkimusta uusiin ulottuvuuksiin

Vaikeasti saavutettavien teollisuuskohteiden turvallisempaan ja kustannustehokkaampaan kunnossapitoon etsitään ratkaisuja roboteista.  Oululaisvetoiselle tietotekniikan tutkimushankkeelle on myönnetty lähes neljän miljoonan euron rahoitus EU:n Horizon 2020 -puiteohjelmasta. Tutkimusyhteistyötä koordinoi Oulun yliopiston Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan biomimetiikan ja älykkäiden järjestelmien tutkimusyksikkö BISG professori Juha Röningin johdolla. Viittä Euroopan maata edustava kahdeksan organisaation konsortio kokoontuu ensimmäistä kertaa Oulussa 10.-11.1.2018.

5.1.2018 Uutinen

Sadas tietoliikennetekniikan tohtorinväitös Oulun yliopistossa

Teollisuuden suuri asiantuntijatarve ja teknologian nopea kehitys kasvattavat tietoliikennetekniikan väitöstutkimusten määrää. CWC:llä (Centre for Wireless Communications) tehty alan sadas väitöskirja Oulun yliopistossa tarkastetaan tiistaina 9.1.

4.1.2018 Uutinen

Infotech Oulun uudelle nelivuotiskaudelle kaksitoista tutkimusprojektia

 • Bennis Mehdi, ITEE: Proactive and Context-Aware Networks under Reliability and Latency Constraints: NOOR.
 • Codreanu Marian, ITEE: Sparsity-Aware Online Signal Processing with Compressive Sensing (PROVING).
 • Hadid Abdenour, ITEE: Vision Sensing Technologies for Healthcare Diagnosis.
 • Heikkilä Janne, ITEE: Vision-based 3D perception for mixed reality applications.
 • Jantunen Heli, Kordas Krisztian, Juuti Jari, Myllymäki Sami, Hannu Jari, ITEE: Environment digitisation and interactions by embedded self-sustainable systems – ENTITY.
 • Lehtomäki Janne, Khan Zaheer, Destino Giuseppe, ITEE: IoT Localization Systems Using Shared Access in Radar Bands (IOTRAD).
 • Meglinski Igor, ITEE: TWIsted LIGHT for digital tissue diagnosis (TWILIGHT).
 • Pirttikangas Susanna, ITEE: Personalization, Privacy and Quality Control for MaaS with Blockchain (TrustedMaaS).
 • Riekki Jukka, Sillanpää Mikko, ITEE, FSci: Bayesian Trusted Edge Analytics (B-TEA).
 • Röning Juha, Vainio, Seppo: ITEE, FBMM: Sensor Within: Harnessing Human Biology for Sensing Applications.
 • Saarakkala Simo, Nieminen Miika, FMed: Prediction and decision support systems for knee osteoarthritis.
 • Zhao Guoying, ITEE: Towards Reading Micro-expressions in the Real World.
18.12.2017 Uutinen

CWC kouluttaa langattoman viestinnän kaksoismaistereita

Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications (CWC) ja Peradeniyan yliopisto Sri Lankassa käynnistävät yhteistyössä uuden kansainväliseen kaksoistutkintoon johtavan maisteriohjelman. Sopimus allekirjoitettiin Sri Lankan Colombossa torstaina 14. joulukuuta. Ensimmäiset srilankalaiset Wireless Communications Engineering -kaksoistutkintoa suorittavat opiskelijat tulevat Ouluun ensi vuoden syksyllä. Vastaava sopimus on solmittu myös thaimaalaisen AIT:n kanssa.

12.12.2017 Uutinen

Vuoden parhaan terveysinformatiikan tutkimuksen palkinto Oulun yliopistoon

Tutkimusartikkelin ykköskirjoittaja on nuori tieteenharjoittaja, ja julkaisussa analysoidaan oululaisen Onnikka-terveyssovelluksen käyttökokemuksia.

4.12.2017 Uutinen

Oulun yliopiston tutkija kansainvälisen innovaatiokilpailun finaaliin 

Kuvittele lääkärille kameraan perustuva puettava älylaite, jolla tämä voi seurata huomaamattomasti potilaan fysiologisia mittauksia tai diagnosoida mahdollisia sairauksia pelkästään tarkkailemalla potilaan kasvoja etäältä. Kuulostaa kätevältä, vai mitä?

30.11.2017 Uutinen

5G-testiverkko avaa uudet palvelunsa 11.12.

Uusi 5G-testiverkon (5GTN) yhteisö-palveluympäristö avataan palveluiden julkistus- ja yhteiskehittämistapahtumassa Oulussa 11.12. Oulun yliopiston ja VTT:n rakentama testiverkko on tällä hetkellä ainoa avoin 5G-testiverkko, johon yritykset ja yhteisöt ovat tervetulleita 5G-yhteiskehittelyn (co-creation) ytimeen kehittämään langatonta teknologiaa maailmanluokan tutkimuksen keinoin.

23.11.2017 Uutinen

Oulu vie 5G:n Slushiin

5G-verkon koti on Oulussa, ja Oulu vie Slushiin aidon 5G-kokemuksen kansainvälisen teknologiayleisön elettäväksi ja koettavaksi.

10.11.2017 Uutinen

Fab Lab toivottaa Oulun tervetulleeksi tekemään ihmeitä maailmanluokan digilaboratorioon

Tapahtumia ja kursseja lähiaikoina kaikenikäisille kaupunkilaisille, opiskelijoille, yrityksille ja kouluille, seuraa tapahtumia ja tule mukaan.

2.11.2017 Uutinen

Fab Academy 2018 >> Applications are now OPEN!

Applications for enrolling to Fab Academy 2018 in Fab Lab Oulu are now open!

1.11.2017 Uutinen

Tekniikan päivät kutsuu terveysteknologiasta kiinnostuneita 24.-25.11.

Terveydeksi! -teemainen, maksuton ja kaikille avoin Tekniikan Päivät kutsuu kuulemaan alan asiantuntijoita sekä kokeilemaan terveysteknologian sovelluksia 24.-25.11.2017.

10.10.2017 Uutinen

Tulevaisuuden 5G-sovellusten nopeutta ja turvallisuutta kehitetään tekoälyn avulla

Oulun yliopistossa tehtävää 5G-huippututkimusta vauhdittaa tutkijaryhmälle myönnetty merkittävä rahoitus tekoälytutkimuksen kehittämiseen. 5G-verkon ympärille kehitetään jo nyt uusia teknologioita ja sovelluksia, joissa viiveettömyys ja turvallisuus ovat kriittisiä tekijöitä esimerkiksi sairaaloissa, teollisuudessa tai ajoneuvojen ohjauksessa.

9.10.2017 Uutinen

Lukiolaiset vierailulla OPEM-tutkimusyksikössä

Optoelektroniikan ja mittaustekniikan tutkimusyksikkö (OPEM) tekee aktiivista yhteistyötä koulujen kanssa ja tarjoaa mahdollisuuksia vierailla yksikön tiloissa.

9.10.2017 Uutinen

Oulun yliopisto vie Kiinaan ohjelmistotuotannon kandidaattiohjelman

Oulun yliopisto on tehnyt merkittävän sopimuksen Nanjing Institute of Technologyn (NJIT) kanssa ohjelmistotuotannon kandidaattiohjelman käynnistämisestä Kiinassa. Kyse on yliopiston tähän asti suurimmasta koulutusvientihankkeesta. Samalla se on yksi yliopiston suurimmista ulkoisesti rahoitetuista hankkeista ylipäätään.

28.9.2017 Uutinen

CAS-tutkijoille kultaa ja pronssia PRIME 2017 -konferenssista

Elektroniikan piirit ja järjestelmät -tutkimusryhmässä työskentelevät nuoret tohtoriopiskelijat on palkittu konferenssipapereistaan PRIME 2017 -konferenssissa Italian Taorminassa. Henna Ruokamo sai korkeimman Golden Leaf -palkinnon ja Aram Baharmast kolmannen tason eli Bronze Leaf -palkinnon.

28.9.2017 Uutinen

Pitkäjänteinen yhteistyö toi kybertutkimuskeskuksen Oulun yliopistoon  

Oulun yliopistoon perustetaan suomalais-amerikkalaisena yhteistyönä kyberturvallisuuden tutkimuskeskus. Keskuksen sijoittuminen Oulun yliopistoon on tulosta pitkäjänteisestä kansainvälisestä yhteistyöstä, jota Oulussa on tehty erityisesti tietoturvallisuuden ja langattoman tietoliikenteen tutkimuksessa.

26.9.2017 Uutinen

Hilla-yhteisön videossa tulevaisuus on jo täällä

See the Future -video esittelee digitaalisia teknologiasovelluksia tekemällä näkymättömän näkyväksi innovatiivisen grafiikan avulla. Videon on toteuttanut Hilla-ohjelma yhteistyössä spesiaaliefekteihin erikoistuneen digituotantoyhtiö Trollin kanssa.

25.9.2017 Uutinen

Oulun yliopisto vahvalla tietoliikennetekniikan osaamisellaan mukaan Nokia Bell Labsin kumppanuusohjelmaan

Oulun yliopisto on valittu Nokia Bell Labsin maailmanlaajuiseen Distinguished Academic Partner -kumppanuusohjelmaan yhtenä 25 huippuyliopistosta. Ohjelmassa etsitään ratkaisuja tulevaisuuden langattomiin teknologioihin laajalla tutkimus-, koulutus-  ja innovaatioyhteistyöllä.

20.9.2017 Uutinen

Oulun yliopistossa tutkitaan modernia elämystä - ja rokataan! 

Millainen elämys virtuaalinen hevi-keikka on tieteellisesti? Asiaa selvitetään koeasetelmalla, jonka kaltaisia ei ole vielä muualla toteutettu tässä mittakaavassa. Huippusuosittu, kansainvälisesti tunnettu suomalainen Amorphis-hevibändi striimaa 360 Experience –keikkansa livenä ja 360°-videona lauantaina 23.9. Tuolloin Oulun yliopiston etäkonserttikokeilussa on mukana 30 tutkittavaa. 

11.9.2017 Uutinen

TST kerännyt EU-projekteista jo lähes 4 miljoonan rahoituspotin

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan yksiköt ovat kuluvana vuonna menestyneet erinomaisesti kovassa kilpailussa EU:n H2020-projektirahoituksesta. Tähän mennessä varmistuneista projekteista on Oulun yliopistolle tulossa yhteensä liki 4 miljoonaa euroa täydentävää rahoitusta. Lisäksi monta vahvaa hakemusta on arvioitavana ja useita vielä valmistelussa.