Uutiset

10.11.2017 Uutinen

Fab Lab toivottaa Oulun tervetulleeksi tekemään ihmeitä maailmanluokan digilaboratorioon

Tapahtumia ja kursseja lähiaikoina kaikenikäisille kaupunkilaisille, opiskelijoille, yrityksille ja kouluille, seuraa tapahtumia ja tule mukaan.

2.11.2017 Uutinen

Fab Academy 2018 >> Applications are now OPEN!

Applications for enrolling to Fab Academy 2018 in Fab Lab Oulu are now open!

1.11.2017 Uutinen

Tekniikan päivät kutsuu terveysteknologiasta kiinnostuneita 24.-25.11.

Terveydeksi! -teemainen, maksuton ja kaikille avoin Tekniikan Päivät kutsuu kuulemaan alan asiantuntijoita sekä kokeilemaan terveysteknologian sovelluksia 24.-25.11.2017.

10.10.2017 Uutinen

Tulevaisuuden 5G-sovellusten nopeutta ja turvallisuutta kehitetään tekoälyn avulla

Oulun yliopistossa tehtävää 5G-huippututkimusta vauhdittaa tutkijaryhmälle myönnetty merkittävä rahoitus tekoälytutkimuksen kehittämiseen. 5G-verkon ympärille kehitetään jo nyt uusia teknologioita ja sovelluksia, joissa viiveettömyys ja turvallisuus ovat kriittisiä tekijöitä esimerkiksi sairaaloissa, teollisuudessa tai ajoneuvojen ohjauksessa.

9.10.2017 Uutinen

Lukiolaiset vierailulla OPEM-tutkimusyksikössä

Optoelektroniikan ja mittaustekniikan tutkimusyksikkö (OPEM) tekee aktiivista yhteistyötä koulujen kanssa ja tarjoaa mahdollisuuksia vierailla yksikön tiloissa.

9.10.2017 Uutinen

Oulun yliopisto vie Kiinaan ohjelmistotuotannon kandidaattiohjelman

Oulun yliopisto on tehnyt merkittävän sopimuksen Nanjing Institute of Technologyn (NJIT) kanssa ohjelmistotuotannon kandidaattiohjelman käynnistämisestä Kiinassa. Kyse on yliopiston tähän asti suurimmasta koulutusvientihankkeesta. Samalla se on yksi yliopiston suurimmista ulkoisesti rahoitetuista hankkeista ylipäätään.

28.9.2017 Uutinen

CAS-tutkijoille kultaa ja pronssia PRIME 2017 -konferenssista

Elektroniikan piirit ja järjestelmät -tutkimusryhmässä työskentelevät nuoret tohtoriopiskelijat on palkittu konferenssipapereistaan PRIME 2017 -konferenssissa Italian Taorminassa. Henna Ruokamo sai korkeimman Golden Leaf -palkinnon ja Aram Baharmast kolmannen tason eli Bronze Leaf -palkinnon.

28.9.2017 Uutinen

Pitkäjänteinen yhteistyö toi kybertutkimuskeskuksen Oulun yliopistoon  

Oulun yliopistoon perustetaan suomalais-amerikkalaisena yhteistyönä kyberturvallisuuden tutkimuskeskus. Keskuksen sijoittuminen Oulun yliopistoon on tulosta pitkäjänteisestä kansainvälisestä yhteistyöstä, jota Oulussa on tehty erityisesti tietoturvallisuuden ja langattoman tietoliikenteen tutkimuksessa.

26.9.2017 Uutinen

Hilla-yhteisön videossa tulevaisuus on jo täällä

See the Future -video esittelee digitaalisia teknologiasovelluksia tekemällä näkymättömän näkyväksi innovatiivisen grafiikan avulla. Videon on toteuttanut Hilla-ohjelma yhteistyössä spesiaaliefekteihin erikoistuneen digituotantoyhtiö Trollin kanssa.

25.9.2017 Uutinen

Oulun yliopisto vahvalla tietoliikennetekniikan osaamisellaan mukaan Nokia Bell Labsin kumppanuusohjelmaan

Oulun yliopisto on valittu Nokia Bell Labsin maailmanlaajuiseen Distinguished Academic Partner -kumppanuusohjelmaan yhtenä 25 huippuyliopistosta. Ohjelmassa etsitään ratkaisuja tulevaisuuden langattomiin teknologioihin laajalla tutkimus-, koulutus-  ja innovaatioyhteistyöllä.

20.9.2017 Uutinen

Oulun yliopistossa tutkitaan modernia elämystä - ja rokataan! 

Millainen elämys virtuaalinen hevi-keikka on tieteellisesti? Asiaa selvitetään koeasetelmalla, jonka kaltaisia ei ole vielä muualla toteutettu tässä mittakaavassa. Huippusuosittu, kansainvälisesti tunnettu suomalainen Amorphis-hevibändi striimaa 360 Experience –keikkansa livenä ja 360°-videona lauantaina 23.9. Tuolloin Oulun yliopiston etäkonserttikokeilussa on mukana 30 tutkittavaa. 

11.9.2017 Uutinen

TST kerännyt EU-projekteista jo lähes 4 miljoonan rahoituspotin

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan yksiköt ovat kuluvana vuonna menestyneet erinomaisesti kovassa kilpailussa EU:n H2020-projektirahoituksesta. Tähän mennessä varmistuneista projekteista on Oulun yliopistolle tulossa yhteensä liki 4 miljoonaa euroa täydentävää rahoitusta. Lisäksi monta vahvaa hakemusta on arvioitavana ja useita vielä valmistelussa.

7.9.2017 Uutinen

Oulun 5G-menestystarina PC Magazinen kannessa

PC MAG -digilehden syyskuun numeron kansijuttuna on mittava katsaus Oulun 5G-kehitykseen. Artikkelin kirjoittaja Sascha Segan vieraili Oulussa kesäkuussa muun muassa CWC:n järjestämässä 5G-aiheisessa EUCNC-konferenssissa, Nokian tukiasematehtaalla sekä useissa start-up-yrityksissä.

28.6.2017 Uutinen

Tietokoneavusteisen terveydenhuollon tutkimusprojekti etsii vapaaehtoisia

Osallistu tiedonkeruuseen - palkintona ilmainen Subway-ateria!

13.5.2017 Uutinen

Fab Lab palkkaa TST:n opiskelijoita kesätöihin, haku 17.5.klo 15 saakka

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta palkkaa yhden sähkötekniikan opiskelijan, yhden tietotekniikan opiskelijan ja yhden tietojenkäsittelytieteiden opiskelijan kesätöihin kahdeksi kuukaudeksi (kesäkuu ja elokuu).

9.5.2017 Uutinen

Suomen ensimmäinen 5G-kehitysympäristö avautuu yrityksille

Suomen ensimmäisen 5G-testiverkon toiminta laajenee Oulussa. Jatkossa VTT:n, Oulun yliopiston ja Centria-ammattikorkeakoulun 5G-kehitysympäristö 5GTN valjastetaan erityisesti liiketoiminnan käyttöön. Mukana on jo suuri joukko suomalaisyrityksiä, joiden kanssa 5G-teknologiaa tullaan testaamaan usealla sovellusalueella. Ensimmäiset uutuustuotteet pyritään saamaan kenttäkokeisiin vielä tämän vuoden aikana.

5.4.2017 Uutinen

Taipei Tech nimitti professori Heli Jantusen kunniaprofessoriksi

Mikroelektroniikan tutkimusyksikön johtaja, professori Heli Jantunen, on nimitetty Taipei Techin kunniaprofessoriksi (Honorary International Chair Professor) sähkökeraamien alalla.

17.3.2017 Uutinen

Huippututkimus vaatii rohkeutta - tuloksena keraamikomponentteja ilman lämpökäsittelyä

Yksi 10-vuotisjuhlaansa viettävän Euroopan tutkimusneuvoston mahdollistamista menestystarinoista on Oulun yliopistossa toteutettu Ultimate Ceramics –projekti, joka sai alkunsa hullunrohkeasta ideasta ja johti kansainväliseen innovaatioon. Tutkijat osoittivat, että keraamikomponentteja voidaan valmistaa jopa huoneenlämmössä.

15.3.2017 Uutinen

Tietojenkäsittelyn, tietotekniikan, sähkötekniikan ja tietoliikenteen kesäopinnot

Tiedot kesäopintojaksoista on julkaistu sivulla http://www.oulu.fi/yliopisto/kesaopinnot.

8.3.2017 Uutinen

BISG-tutkimusyksikkö mukana Vuosisadan rakentajat -kilpailun finalistijoukkueessa

BISG-tutkimusyksikkö on mukana Elämän biopeli -tiimissä, joka on valittu finaaliin Vuosisadan Rakentajat -kilpailussa. Kilpailun järjestää yhteistyössä 40 suomalaista säätiötä Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi.

2.3.2017 Uutinen

T&T-lehdessä laaja artikkeli optoelektroniikan innovaatiosta

Uusi mittalaite analysoi vedestä automaattisesti ja reaaliaikaisesti  jopa 60:n alkuaineen pitoisuuksia. Potentiaalisia käyttökohteita löytyy esimerkiksi vesilaitoksista ja teollisuudesta. Oululaistutkijat uskovat, että teknologialle on kysyntää maailmanlaajuisesti - erityisesti siellä, missä veden laadussa on ongelmia.