Uutiset

20.9.2017 Uutinen

Oulun yliopistossa tutkitaan modernia elämystä - ja rokataan! 

Millainen elämys virtuaalinen hevi-keikka on tieteellisesti? Asiaa selvitetään koeasetelmalla, jonka kaltaisia ei ole vielä muualla toteutettu tässä mittakaavassa. Huippusuosittu, kansainvälisesti tunnettu suomalainen Amorphis-hevibändi striimaa 360 Experience –keikkansa livenä ja 360°-videona lauantaina 23.9. Tuolloin Oulun yliopiston etäkonserttikokeilussa on mukana 30 tutkittavaa. 

11.9.2017 Uutinen

TST kerännyt EU-projekteista jo lähes 4 miljoonan rahoituspotin

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan yksiköt ovat kuluvana vuonna menestyneet erinomaisesti kovassa kilpailussa EU:n H2020-projektirahoituksesta. Tähän mennessä varmistuneista projekteista on Oulun yliopistolle tulossa yhteensä liki 4 miljoonaa euroa täydentävää rahoitusta. Lisäksi monta vahvaa hakemusta on arvioitavana ja useita vielä valmistelussa.

7.9.2017 Uutinen

Oulun 5G-menestystarina PC Magazinen kannessa

PC MAG -digilehden syyskuun numeron kansijuttuna on mittava katsaus Oulun 5G-kehitykseen. Artikkelin kirjoittaja Sascha Segan vieraili Oulussa kesäkuussa muun muassa CWC:n järjestämässä 5G-aiheisessa EUCNC-konferenssissa, Nokian tukiasematehtaalla sekä useissa start-up-yrityksissä.

28.6.2017 Uutinen

Tietokoneavusteisen terveydenhuollon tutkimusprojekti etsii vapaaehtoisia

Osallistu tiedonkeruuseen - palkintona ilmainen Subway-ateria!

13.5.2017 Uutinen

Fab Lab palkkaa TST:n opiskelijoita kesätöihin, haku 17.5.klo 15 saakka

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta palkkaa yhden sähkötekniikan opiskelijan, yhden tietotekniikan opiskelijan ja yhden tietojenkäsittelytieteiden opiskelijan kesätöihin kahdeksi kuukaudeksi (kesäkuu ja elokuu).

9.5.2017 Uutinen

Suomen ensimmäinen 5G-kehitysympäristö avautuu yrityksille

Suomen ensimmäisen 5G-testiverkon toiminta laajenee Oulussa. Jatkossa VTT:n, Oulun yliopiston ja Centria-ammattikorkeakoulun 5G-kehitysympäristö 5GTN valjastetaan erityisesti liiketoiminnan käyttöön. Mukana on jo suuri joukko suomalaisyrityksiä, joiden kanssa 5G-teknologiaa tullaan testaamaan usealla sovellusalueella. Ensimmäiset uutuustuotteet pyritään saamaan kenttäkokeisiin vielä tämän vuoden aikana.

5.4.2017 Uutinen

Taipei Tech nimitti professori Heli Jantusen kunniaprofessoriksi

Mikroelektroniikan tutkimusyksikön johtaja, professori Heli Jantunen, on nimitetty Taipei Techin kunniaprofessoriksi (Honorary International Chair Professor) sähkökeraamien alalla.

17.3.2017 Uutinen

Huippututkimus vaatii rohkeutta - tuloksena keraamikomponentteja ilman lämpökäsittelyä

Yksi 10-vuotisjuhlaansa viettävän Euroopan tutkimusneuvoston mahdollistamista menestystarinoista on Oulun yliopistossa toteutettu Ultimate Ceramics –projekti, joka sai alkunsa hullunrohkeasta ideasta ja johti kansainväliseen innovaatioon. Tutkijat osoittivat, että keraamikomponentteja voidaan valmistaa jopa huoneenlämmössä.

15.3.2017 Uutinen

Tietojenkäsittelyn, tietotekniikan, sähkötekniikan ja tietoliikenteen kesäopinnot

Tiedot kesäopintojaksoista on julkaistu sivulla http://www.oulu.fi/yliopisto/kesaopinnot.

8.3.2017 Uutinen

BISG-tutkimusyksikkö mukana Vuosisadan rakentajat -kilpailun finalistijoukkueessa

BISG-tutkimusyksikkö on mukana Elämän biopeli -tiimissä, joka on valittu finaaliin Vuosisadan Rakentajat -kilpailussa. Kilpailun järjestää yhteistyössä 40 suomalaista säätiötä Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi.

2.3.2017 Uutinen

T&T-lehdessä laaja artikkeli optoelektroniikan innovaatiosta

Uusi mittalaite analysoi vedestä automaattisesti ja reaaliaikaisesti  jopa 60:n alkuaineen pitoisuuksia. Potentiaalisia käyttökohteita löytyy esimerkiksi vesilaitoksista ja teollisuudesta. Oululaistutkijat uskovat, että teknologialle on kysyntää maailmanlaajuisesti - erityisesti siellä, missä veden laadussa on ongelmia.

28.2.2017 Uutinen

Fab Labiin ja UX Labiin 15 nuorta töihin kesätyösetelillä

Oulun yliopiston Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta palkkaa 15-17 vuotiaita koululaisia kesätyösetelillä kahdeksi viikoksi kesätöihin 5.-16.6.2017.

Päivittäinen työaika on kuusi tuntia kello 9-15. Työn suorituspaikkoina ovat Fab Lab ja UX Lab.

22.2.2017 Uutinen

Robotti- ja ohjelmointikerhot buuttaavat opiskelijoiden uramahdollisuuksia

Tulevaisuuden työtehtävissä tarvitaan yhä useammin ymmärrystä digitaalisten laitteiden toiminnasta. Oulun yliopistossa on käynnistynyt maksuton opiskelijavetoinen kerhotoiminta, jonka tavoitteena on parantaa valmiuksia työllistyä erityisesti tekniikan aloille.

9.2.2017 Uutinen

CWC:lle ja VTT:lle Suomen ensimmäiset 5G-demolaitteet

Nokia on toimittanut VTT:lle ja Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications -tutkimusyksikölle (CWC) Suomen ensimmäiset 5G-teknologiaan perustuvat radiolaitteet. Radiolaitteiden toimitus on jatkoa jo pitkään kestäneelle 5G-testiverkkoyhteistyölle verkkoyhtiö Nokian ja tutkimuslaitosten välillä.   

24.1.2017 Uutinen

Jättimäinen showrobotti Teraleon ensiesittelyssä Pestipäivillä - myös työpaikkoja tarjolla

Torstaina 26.1. pidetyillä Oulun yliopiston Pestipäivillä Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan esittelyosastolle pystytettiin yli 3-metrinen Teraleon-showrobotti. Robotti on sähkötekniikan opiskelijoiden vapaa-ajan projekti. Teraleonin rakentaneen opiskelijaryhmän vetäjän Jani Lehtovirran haastattelu lähetettiin live-lähetyksenä, joka on katsottavissa Oulun yliopiston Facebook-sivulla.

13.12.2016 Uutinen

Konenäön tutkimusryhmä juhlii 35-vuotista toimintaansa 16.12.2016

Konenäkö on yksi kansainvälisesti vahvimmista Oulun yliopiston tutkimusaloista. Sen parissa työskentelevä Konenäön tutkimusryhmä juhlii 35-vuotista toimintaansa juhlaseminaarilla perjantaina 16.12.2016 klo 9.00–13.30. Seminaari pidetään Oulun yliopiston Saalastinsalissa. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

28.11.2016 Uutinen

Kaiteran rahaston tunnustuspalkinto professori Matti Latva-aholle

Pentti Kaiteran rahaston palkinto on myönnetty professori Matti Latva-aholle tunnustuksena ansiokkaasta tutkimuksesta tietoliikennetekniikan alalla ja merkittävästä työstä Pohjois-Suomen hyvinvoinnin edistämiseksi.

2.11.2016 Uutinen

Ota hyöty irti 5G-testiverkosta ja liity yhteistyöhön!

Avoin 5G-testiverkko kattaa jo koko Linnanmaan kampuksen. Se tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden testata tulevaisuuden tietoliikennetarpeita ja liiketoimintamahdollisuuksia. Oulun yliopisto ja VTT toivottavat käyttäjät tervetulleiksi kokeilemaan uutta verkkoa.

28.10.2016 Uutinen

CWC-startup KNL Networksille lähes kymmenen miljoonan rahoituspotti

Uutinen Oulun yliopiston pääsivulla http://www.oulu.fi/yliopisto/node/43019

14.10.2016 Uutinen

Hae kansainväliseen Fab Academyyn

Fab Lab Oulussa on haussa 12 maailmanluokan koulutuspaikkaa tee-se-itse-ihmisille. Fab Academyssä opitaan valmistamaan kokonaisia toimivia laitteita alusta loppuun nopeasti ja monipuolisesti. Fab Academy Diploman suorittajat saavat teknisten taitojen lisäksi pääsyn maailmanlaajuiseen maker-verkostoon. Haku on käynnissä 30.11. saakka.

10.10.2016 Uutinen

BISG & CAS article got the best paper award at BEC 2016

The 15th Biennial Baltic Electronics Conference (BEC 2016) was held in Tallinn, Estonia on 3-5 October 2016.

6.10.2016 Uutinen

Wincool Best Demo Award for CWC and Drexel at ACM Wintech

Centre for Wireless Communications’ and Drexel University’s joint demo has been recognized with the Wincool Best Demo Award at ACM Wintech, the 10th International Workshop on Wireless Network Testbeds, Experimental Evaluation & Characterization.