Yleisohjeet DIA-kokeisiin

Opiskelijavalinnan tulokset

Opiskelijavalinnan tulokset julkistetaan viimeistään 28.6.2018 Opintopolussa.

Ohjeet diplomi-insinööri ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnan valintakokeisiin osallistuville

Arkkitehtikoulutuksen valintakokeet

Arkkitehtikoulutukseen hakeville järjestetään valintakokeet Otaniemessä, Oulussa ja Tampereella seuraavasti:

• ma 21.5.2018 klo 13-16 matematiikka (ns. arkkitehtimatematiikka)
  • 4.6.- 7.6.2018 piirustus- ja suunnittelukokeet
  • to 7.6.2018 luonnontieteen koe maisema-arkkitehtuuriin hakeville

Ennakkotehtävistä jatkoon päässeille postitetaan kirjalliset ohjeet arkkitehtimatematiikan kokeeseen, piirustus- ja suunnittelukokeeseen sekä luonnontieteen kokeeseen.

Diplomi-insinöörikoulutuksen valintakokeet

Diplomi-insinöörin tutkinto-ohjelmiin hakeville järjestetään valintakokeet samanaikaisesti Espoossa, Tampereella, Lappeenrannassa, Oulussa, Turussa ja Vaasassa seuraavasti:

• ti 29.5.2018 klo 9-12 yhteiskuntatiede
  • ti 29.5.2018 klo 14-17 matematiikka
  • ke 30.5.2018 klo 9-12 kemia
  • ke 30.5.2018 klo 14-18 fysiikka

Hakija voi osallistua vain niihin kokeisiin, joihin hän on hakulomakkeella ilmoittautunut.

Kokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua hakijoille.

Ks. tarkemmat hakijan ohjeet DIA-valinnan sivuilta.

Kokeiden arvostelu

Matematiikan, fysiikan ja kemian kokeet arvostellaan pistemäärällä 0 - 36, yhteiskuntatieteen koe pistemäärällä 0 - 60.

Koepisteet muutetaan valintapisteiksi kertomalla luvulla 5/9, paitsi yhteiskuntatieteen kokeen osalta luvulla 1/3. Koepisteet skaalataan kunkin kokeen kohdalla erikseen valintapisteiksi kahden desimaalin tarkkuudella ja lasketaan sitten yhteen.

Koetulokset

Vuoden 2018 valintojen koepisteitä ei julkaista enää kesäkuussa eikä hakijoiden ole mahdollista pyytää kokeiden uudelleen tarkastusta. Lopulliset pistemäärät on nähtävillä tulosten julkaisun yhteydessä viimeistään 28.6.2018.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiskäytännöt vaihtelevat koepaikoittain. Katso tarkemmin koepaikkakuntasi järjestelyistä vastaavan yliopiston www-sivuilta, joille osoittavat linkit aukeavat 14.5.2018 jälkeen: Espoo; Tampere; Lappeenranta; Oulu; Turku; Vaasa.

Todistusvalinnassa hyväksytyt tai ylioppilaskirjoituksissa reputtaneet EIVÄT voi osallistua valintakokeisiin. Kaikki muut hakulomakkeen täyttäneet osallistuvat kokeisiin ilman erillistä kutsua.

Lomatodistus asevelvollisille

Asevelvollisuuttaan suorittaville voidaan tarvittaessa antaa todistus valintakokeisiin osallistumisesta. Todistus on pyydettävä koesalin valvojilta.

Viimeksi päivitetty: 8.1.2018