Harjoittelu

Tekniikan kandidaatin tutkintoon sisältyy vähintään 3 opintopisteen laajuisesti asiantuntijuutta kehittävää harjoittelua joko pakollisena tai valinnaisena koulutusohjelmasta riippuen. Harjoittelu perehdyttää opiskelijan tulevan ammattialansa fyysiseen ja sosiaaliseen ympäristöön, perinteisiin, ammattikieleen, ongelmiin ja niiden ratkaisumalleihin.

Diplomi-insinöörin ja arkkitehdin tutkintoon sisältyy vähintään 3 opintopisteen laajuisesti asiantuntijuutta syventävää harjoittelua pakollisena opintojaksona kaikissa tutkinto-ohjelmissa. Harjoittelu ohjaa opiskelijan soveltamaan teoreettisia tietoja käytännön työtehtävissä.

Tekniikan alalla voidaan hyväksyä yliopiston ainejärjestö- ja luottamustoimintaa enintään 3 opintopisteen verran osaksi työharjoittelua - kysy tarkempia tietoja omalta opintoneuvojaltasi.

Ohjeet tekniikan alan tutkinto-ohjelmasi harjoitteluvaatimuksista löydät opinto-oppaasta WebOodissa ja käytännön ohjeita saat oman tutkinto-ohjelmasi verkkosivuilta tai harjoittelun yhteyshenkilöltä. Tieto- ja sähkötekniikan tiedekuntaan kuuluvan luonnontieteellisen koulutusalan Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelman harjoitteluasioista löydät lisätietoa tutkinto-ohjelman sivuilta.

Harjoittelu- ja päättötyöpaikoista tiedotetaan kiltojen sähköpostilistoilla yms.

Yliopistojen ura- ja rekrytointipalveluiden Aarresaari-verkosto on uudistanut verkkosivustonsa (aarresaari.net). Löydät sieltä tietoa mm. urasuunnittelusta, työnhausta, harjoittelusta ja valmistuneiden työllistymisestä. Työnantajien Aarresaari.netin kautta lähettämät työ-, harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset löydät Oulun yliopiston uuden ilmoitusnäkymän kautta.

Harjoitteluun liittyvän informaation löydät yliopiston sivuilta Harjoittelu ja työllistyminen.

Töissä.fi on yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille suunnattu valtakunnallinen sivusto, joka sisältää tietoa korkeakouluista valmistuneiden työhön sijoittumisesta sekä valmistuneiden itsensä kirjoittamia kuvauksia työstään.

Viimeksi päivitetty: 17.10.2018