Siirto-opiskelijat

Jos olet aloittanut opinnot tutkintoon johtavassa koulutuksessa suomalaisessa yliopistossa ja haluaisit vaihtaa opiskelupaikkasi toiseen, voit siirtohaussa hakea opiskelupaikan vaihtoa.

Hakuaika 2.5.- 16.5.2018 opintopolussa (www.opintopolku.fi).

Hae siirtohaussa, jos sinulla on kandidaattiopinnot kesken ja

  • haluat vaihtaa saman tai läheisen alan opintoihin toiseen yliopistoon
  • haluat vaihtaa opiskeluoikeutesi läheisen alan opintoihin Oulun yliopistossa niin, että tavoitetukintosi vaihtuu

Jos haet siirtoa saman koulutusalan sisällä eikä tavoitetutkinto vaihdu, hae pääaineen / tutkinto-ohjelman vaihtoa omassa tiedekunnassasi ja mikäli olet jo suorittanut kandidaatin tutkinnon , hae suoraan maisterikoulutukseen maisterihaussa.

Valintamenettely:

Valintamenettely on paperivalinta valintaperusteiden mukaisesti.

Valintakriteerit:

Hakijalla on oltava:

  • voimassa oleva soveltuva alemman luonnontieteellisen tai tekniikan tutkinnon opinto-oikeus suomalaisessa yliopistossa
  • lukion pitkän oppimäärän suoritus tai tekniikan matematiikan opintoja vähintään 15 op (suoritettu hakuajan päättymiseen mennessä)

Hakukelpoisuusvaatimukset täyttävät hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen tarvittaessa opintosuoritusten perusteella seuraavasti:

  • Op x arvosanat / läsnäololukukausien lkm

Kynnysehto valinnassa on opintosuoritusten määrä:

Läsnäololukukausien lkm x 20 op. Mukaan lasketaan kokonaiset opintojaksot, ei osasuorituksia.

Lisäksi tasapisteissä harkitaan tarvittaessa hakijan suorittamien opintojen soveltuvuutta haettavaan tutkinto-ohjelmaan.

Opiskelijan siirtyessä kesken kandidaattiopintojen sekä kandidaatin että maisterin tutkinnon opiskeluoikeus siirtyy "vastaanottavaan" koulutukseen ja päättyy "lähtevästä" koulutuksesta (Yliopistolaki 43§).

Jäljellä olevan opinto-oikeuden keston määrittelyssä noudatetaan yliopistolakia (Yliopistolaki 41§).

Opiskelutodistus ja opintosuoritusote

Hakemukseen tulee liittää virallinen opiskelutodistus ja opintosuoritusote, josta näkyy siirtohaun perusteena käytettävät opinnot. Liitteet tulee toimittaa hakuajan päättymiseen mennessä osoitteeseen: Hakijapalvelut, PL 80100, 90014 OULUN YLIOPISTO. Muista merkitä liitteisiin nimesi, henkilötunnuksesi sekä koulutukset, johon haet. Mikäli haluat kuittauksen liitteiden saapumisesta perille, niin lisää liitteeseen myös sähköpostiosoitteesi. Mikäli liitteitä ei ole toimitettu ajoissa, hakijaa ei oteta huomioon opiskelijavalinnoissa.

 

Viimeksi päivitetty: 8.1.2018