Katso Shortumentary-videoklippejä

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan ja teknillisen tiedekunnan tuottamien shortumentary-videoklippien pääroolissa ovat Oulun yliopiston tutkijat, opettajat, tohtorikoulutettavat, opiskelijat ja alumnit.

Shortumentary-sarjan videot ovat tekniikan opiskeluun ja tutkimukseen liittyviä minidokumenttejä. Laajakin teema on kiteytetty noin minuutin mittaiseksi minidokumentiksi.
Videoissä käsitellään hyvin erilaisia aiheita opiskelijan, tutkijan, tutkijaryhmän tai vaikkapa eksaktin tieteellisen kysymyksen kautta.

Oulun yliopiston yhteistyökumppani mainostoimisto Siberia on vastannut konseptisuunnittelusta, käsikirjoituksesta, kuvakäsikirjoittamisesta ja taustatöistä, mm. haastatteluista ja kuvausjärjestelyistä. Videotuotannosta on vastannut Sky High Pictures.

5.1.2017

Wake Up

FabLab Oulu on kaikille avoin näköalapaikka digitalisaatioon ja sen mahdollisuuksiin. Koululaisten ryhmätyönä syntyi herätyskellorobotti.

3.1.2017

Big Fish

Suomen ensimmäinen 5G-testiverkko on viritetty pohjoiseen Ouluun. Akatemiaprofessori Matti Latva-aho johtaa tutkimusta, joka mullistaa langattoman tietoliikenteen.

Distances

Lasermittausta opettavien tutkijakaksosten välimatkat syntymästä tähän päivään
27.6.2016

1000 hours

Sähkötekniikan opiskelija suunnittelee ja rakentaa robottipukuja

Lead the way

Kansainväliset rahoittajat vakuuttanut start-up keksintö sisätilapaikannukseen sai alkunsa Oulun yliopiston käytäviltä

Silence

Konenäön tutkija hakee vastapainoa työlle kiipeilyharrastuksestaan

First Steps

Tietotekniikan opiskelijoiden ensimmäinen päivä Oulun yliopistolla

Flow

Miten valita oikea opiskeluala? Oulun yliopiston tuotantotalouden opiskelija Eira löysi oikean suunnan ja sai oman alan töitä jo toisena opiskeluvuonna.

Light it up

Automaatiotekniikan diplomi-insinööri kertoo, mikä on paras tapa sytyttää kiuas.

Clean technology

Cleantech on kasvava teollisuudenala. Miltä tulevaisuus näyttää Oulun yliopistossa ympäristötekniikkaa tutkivan näkökulmasta?

Grand Prix

Miten niin yliopisto on pelkkää teoriaa? Oulun yliopiston koneteekkareiden Formula Student Oulu -tiimi rakensi formulan: ”Nyt lähdetään talosta isosti.”

Art of Engineering

Miten insinööriosaamisella luodaan uutta parempaa maailmaa?