TST kerännyt EU-projekteista jo lähes 4 miljoonan rahoituspotin

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan yksiköt ovat kuluvana vuonna menestyneet erinomaisesti kovassa kilpailussa EU:n H2020-projektirahoituksesta. Tähän mennessä varmistuneista projekteista on Oulun yliopistolle tulossa yhteensä liki 4 miljoonaa euroa täydentävää rahoitusta. Lisäksi monta vahvaa hakemusta on arvioitavana ja useita vielä valmistelussa.

Menestystä on tullut aiempaa enemmän myös koordinaatioprojekteissa, joiden hakuprosesseissa koordinaattorilla on keskeinen rooli.

”Koordinattorina vastaamme tarjousten laadusta. Saamme myös vahvemman näkyvyyden ja voimme parhaiten vaikuttaa projektien suuntaamiseen ja tuloksiin”, kertoo TST:n tutkimusrahoituksen asiantuntija Petri Mononen.

Monosen mukaan viimeaikaiset tulokset osoittavat, että tiedekunnan iskukyky rajoituksen hankkimisessa on kansainvälistä huipputasoa:

”Meillä on erinomaisia tutkijoita, jotka ottavat tarjousta valmisteltaessa huomioon pikkuseikatkin. Se on tärkeää, sillä vaikka hyviä ideoita arvostetaan aina, niin nykyään vain täydelliset tai lähes täydelliset tarjoukset rahoitetaan”

 

Vuonna 2017 TST:n tutkimusyksiköille myönnetyt EU-rahoitukset

MIRACLE

MIC

Gabriela Lorite

Coordinator

1 140 000

HYFLIERS

BISG

Juha Röning

Coordinator

767 000

CS-Aware

BISG

Juha Röning

Coordinator

551 000

CUTLER

UBI

Jukka Riekki

Partner

361 000

Terranova

CWC

Markku Juntti

Partner

360 000

5Range

CWC

Heikki Karvonen

Partner

221 000

Sat5G

CWC

Ari Pouttu

Partner

468 000

Viimeksi päivitetty: 11.9.2017