Sadas tietoliikennetekniikan tohtorinväitös Oulun yliopistossa

Teollisuuden suuri asiantuntijatarve ja teknologian nopea kehitys kasvattavat tietoliikennetekniikan väitöstutkimusten määrää. CWC:llä (Centre for Wireless Communications) tehty alan sadas väitöskirja Oulun yliopistossa tarkastetaan tiistaina 9.1.

Tiistaina 9.1.2018 tarkastettavan sadannen Oulun yliopiston tietoliikennetekniikan väitöskirjan tekijä on Sri Lankasta lähtöisin oleva Master of Engineering Shashika Manosha Kapuruhamy Badalge.

Hän on tehnyt väitöstutkimuksensa Centre for Wireless Communications -tutkimusyksikössä, joka vastaa tietoliikennetekniikan alan tohtorintutkinto-ohjelman toteutuksesta Oulun yliopistossa. Väitöskirjan otsikko on ”Konveksiin optimointiin perustuva resurssien allokointi moniantennijärjestelmissä”.

Oulun yliopiston ensimmäinen tietoliikennetekniikan väitöskirja julkaistiin vuonna 1991. Sen tekijä Hsiao-Hwa Chen toimii nykyään professorina National Cheng Kung University yliopistossa Taiwanissa.

Viime vuosina langattomasta tietoliikenteestä väitelleiden määrä on noussut kovaa tahtia. Alan asiantuntijoiden kysyntä teollisuudessa on noussut ja teknologiat kehittyvät nopeasti.

Oulun yliopiston langattoman tietoliikenteen tutkimuskeskuksen CWC:n perustaminen vuonna 1995 lisäsi tohtorikoulutuksen määrää ja paransi sen laatua, toteutusta sekä järjestelmällisyyttä.
Suurin osa väitelleistä työllistyy monenlaisiin tehtäviin yrityksiin eri puolille maailmaa. CWC:ssä työskentelee tällä hetkellä 140 henkilöä, joista noin puolet on ulkomaalaisia yli 25 eri maasta.

Shashika Manosha Kapuruhamy Badalgen väitöstilaisuus pidetään tiistaina 9.1.2018 klo 12 Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella, Kuusamonsali (YB210)

Linkki väitöstiedotteeseen

Viimeksi päivitetty: 5.1.2018