Tieto- ja sähkötekniikan aloille hyvät sijoitukset QS Ranking -vertailussa

Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan alat on arvioitu QS World University Rankings by Subject 2018 -tieteenalavertailussa sijoille 301-350. Viime vuoteen verrattuna tietotekniikka (computer science & information systems) nosti sijoitustaan ja sähkötekniikka säilytti asemansa. Laajemmassa tieteenala-arvioinnissa Oulun yliopiston sijoitus Engineering and Technology –luokassa nousi sijavälille 401-450. Vertailun tulokset on julkaistu www.topuniversities.com-sivustolla.

Tietotekniikan vertailussa oli noteerattu neljä suomalaista yliopistoa. Oulun yliopisto ohitti tietotekniikassa Tampereen yliopiston, joka löytyy sijoilta 351-400. Kaksi muuta suomalaista yliopistoa listalla olivat Aalto yliopisto ja Helsingin yliopisto sijoilla 151-200.

Sähkötekniikassa Oulu oli kolmas QS World University Rankings -listalle päässyt suomalainen yliopisto Aalto yliopiston (101-150)  ja Tampereen teknillisen yliopiston (201-250) kanssa.

Katso yliopiston tiedotte aiheesta

Linkki vertailuun topuniversities.com-sivustolla