Teknillisen tiedekunnan Toni Liedekselle TES:n Hyvä Opettaja-palkinto!

Tekniikan edistämissäätiö (TES) on myöntänyt Finlandia-talolla 5.6.2017 pidetyssä juhlatilaisuudessa ”Hyvä Opettaja”-palkinnon Tekniikan tohtori Toni Liedekselle. Palkinto myönnetään vuosittain opettajalle, joka inspiroi ja innostaa opiskelijoita eteenpäin tekniikan alalla.

Opiskelijat kehuvat Liedeksen antamaa mekatroniikan opetusta vuorovaikutteiseksi ja itsenäiseen pohdintaan kannustavaksi. Hän hyödyntää opetuksessa uusinta tutkimustietoa ja digitaalisia oppimisympäristöjä. Opettajana Liedes on innostava ja motivoiva.

“Palkinnon saaminen antaa vahvan luottamuksen, että näkemystäni opettamisessa ja opiskelijoiden kohtaamisessa arvostetaan. Tämä on omiaan antamaan pontta opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseen myös jatkossa”, Toni Liedes sanoo.

Opetuksen lisäksi Liedes johtaa Mekatroniikan ja konediagnostiikan tutkimusyksikköä Oulun yliopiston Teknillisessä tiedekunnassa.

Mekatroniikka on 1980-luvulla syntynyt tieteenala, jossa yhdistyvät mekaaniset laitteet, elektroniikka, robotiikka, konetekniikka ja älykkäät anturit. Sitä käytetään mm. automaattisten koneiden ja ajoneuvojen suunnittelussa. Tieteenalan merkitys lisääntyy koko ajan älykkään teknologian kehittymisen ja käyttöönoton myötä.

Tonille Oikein Paljon Onnea!!

Toni Liedes

puh. 029 448 2051

toni.liedes@oulu.fi

Mekatroniikan ja konediagnostiikan yksikkö