Tekniikan torstai-seminaarisarja alkaa 18.1.2018

Torstai, tammikuu 18, 2018

Teknillinen tiedekunta järjestää seminaarisarjan, jossa esitellään alan uusimpia tutkimustuloksia ja sovelluskohteita vuoden 2018 jokaisena kuukautena torstaisin (ei heinäkuussa).

Teemoina ovat teräs, kiertotalous, biotalous, automaatio,  ympäristö ja cleantech, sekä tuotteistaminen.

Alan huippututkijat kertovat soveltavasta tutkimuksesta innostavalla ja laajaa yleisöä kiinnostavalla tavalla. Tule kuuntelemaan minkälaisia käytännön ongelmia voidaan ratkaista tekniikan tutkimuksella, sekä keskustelemaan tulevaisuuden suuntauksista.

Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi yritykset, tutkimusinstituutit ja muut yhteistyötahot, sekä yliopiston henkilökunnan ja opiskelijat.

Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu ja niihin järjestetään etäyhteydet.

Teräs

Aika: 18.1.2018, klo 8.30-10.00
Etäyhteyslinkki: http://connect.funet.fi/tellus/

Tervetuloa kuuntelemaan minkälaisia ongelmia voidaan ratkaista Teräksen parissa tehtävän tutkimuksen avulla, sekä keskustelemaan tulevaisuuden suuntauksista.

Tilaisuuden juontaa Pekka Tervonen, Oulun yliopisto.

8.30-8.50          Kehittyneiden terästen kestävä valmistus ja käyttö
                             Jukka Kömi, Professori, Materiaali- ja tuotantotekniikka, Teknillinen tiedekunta

8.50- 9.10         Tutkimuksesta käytäntöön, suunnittelusta valmistukseen
                             Kari Mäntyjärvi, tutkimusjohtaja, Tulevaisuuden tuotantoteknologiat, Kerttu Saalasti Instituutti

9.10-9.30          Kehittyneet uudet teräkset
                             Saara Mehtonen, SSAB

9.30-9.50          Digitalisaation mahdollisuudet teräksen valmistuksessa
                             Ville-Valtteri Visuri, Prosessimetallurgia, Teknillinen tiedekunta

Kiertotalous

Aika: 1.2.2018, klo 8.30-10.00
Paikka: Frost, Tellus Innovation Arena
Etäyhteyslinkki: julkaistaan lähempänä seminaaria.

Tervetuloa kuuntelemaan minkälaisia ongelmia voidaan ratkaista Kiertotalouden tutkimuksen avulla, sekä keskustelemaan tulevaisuuden suuntauksista.

Biotalous

Aika: 1.3.2018, klo 8.30-10.00
Paikka:  Stage, Tellus Innovation Arena
Etäyhteys: julkaistaan lähempänä seminaaria.

Tervetuloa kuuntelemaan minkälaisia ongelmia voidaan ratkaista Biotalouden tutkimuksen avulla, sekä keskustelemaan tulevaisuuden suuntauksista.

8.30-8.50          Nanoselluloosa uusissa biomateriaaleissa ja –kemikaaleissa
                            Henrikki Liimatainen, akatemiatutkija, Kuitu- ja partikkelitekniikka, Teknillinen tiedekunta

8.50-9.10          Biojalostuksen yksikköoperaatiot ja uudet biotuotteet (alustava otsikko)
                            Riitta Keiski, dekaani, professori, Ympäristö- ja kemiantekniikka, Teknillinen tiedekunta

9.10-9.30          Uudet mikrobikatalyytit biotalouden prosesseissa
                            Sanna Taskila, tutkijatohtori, Kemiallinen prosessitekniikka, Teknillinen tiedekunta

9.30-9.50          Biotalouden tutkimusta Kestävän kemian yksikössä
                            Juha Heiskanen, yliopiston lehtori, Kestävä kemia, Teknillinen tiedekunta

Automaatio

Aika: 5.4, klo 8.30-10.00
Etäyhteys: julkaistaan lähempänä seminaaria

Tervetuloa kuuntelemaan minkälaisia ongelmia voidaan ratkaista Automaatio-tutkimuksen avulla, sekä keskustelemaan tulevaisuuden suuntauksista.

Ympäristö ja Cleantech

Aika: 3.5.2018, klo 8.30-10.00
Paikka: Stage, Tellus Innovation Arena
Etäyhteyslinkki: julkaistaan lähempänä seminaaria.

Suunnittelu ja Tuotteistaminen

Aika: 7.6.2018, klo 8.30-10.00
Etäyhteyslinkki: julkaistaan lähempänä seminaaria

Tervetuloa kuuntelemaan minkälaisia ongelmia voidaan ratkaista Suunnittelu ja Tuotteistaminen- tutkimuksen avulla, sekä keskustelemaan tulevaisuuden suuntauksista.

Teräs

Aika: 16.8.2018, klo 8.30-10.00
Etäyhteyslinkki: julkaistaan lähempänä seminaaria

Tervetuloa kuuntelemaan minkälaisia ongelmia voidaan ratkaista Terästutkimuksen avulla, sekä keskustelemaan tulevaisuuden suuntauksista.

8.30-8.50         Tutkimuksella huipputehokkaat teräksen valmistusprosessit
                          Professori Timo Fabritius, Prosessimetallurgia, Teknillinen tiedekunta

8.50-9.10          Laseravusteinen erikoisterästen muovaus
                           Projektipäällikkö Antti Järvenpää, Tulevaisuuden tuotantoteknologiat, Kerttu Saalasti Instituutti

9.10-9.30          Tulevaisuuden teknologiat terästeollisuuden CO2- päästöjen vähentämisessä
                           Tutkijatohtori Hannu Suopajärvi, Prosessimetallurgia, Teknillinen tiedekunta

9.30-9.50          Kehittyneiden terästen mekanniset ominaisuudet ja käytettävyys
                           Tohtorikoulutettava Oskari Haikio, Materiaali- ja tuotantotekniikka, Teknillinen tiedekunta

Kiertotalous

Aika: 6.9.2018, klo 8.30-10.00
Paikka: Frost Club, Tellus Innovation Arena
Etäyhteyslinkki: julkaistaan lähempänä seminaaria

Tervetuloa kuuntelemaan minkälaisia ongelmia voidaan ratkaista Kiertotalouden epäorgaaniset materiaalit tutkimuksen avulla, ja keskustelemaan tulevaisuuden suuntauksista.

Biotalous

Aika: 4.10.2018, klo 8.30-10.00
Etäyhteyslinkki: julkaistaa lähempänä seminaaria

Automaatio

Aika: 1.11.2018, klo 8.30-10.00
Etäyhteyslinkki: julkaistaan lähempänä seminaaria

Tervetuloa kuuntelemaan minkälaisia ongelmia voidaan ratkaista Automaation tutkimuksen avulla, sekä keskustelemaan tulevaisuuden suuntauksista

Ympäristö ja Cleantech

Aika: 13.12.2018, klo 8.30-10.00
Etäyhteyslinkki:julkaistaan lähempänä seminaaria

Tervetuloa kuuntelemaan minkälaisia ongelmia voidaan ratkaista Ympäristö ja Cleantech- tutkimuksen avulla, sekä keskustelemaan tulevaisuuden suuntauksista.

Suunnittelu ja Tuotteistaminen

Aika: 10.1.2019 klo 8.30-10.00