Riitta Keiski Åbo Akademin kunniatohtoriksi

Professori Riitta Keiski on vihitty Åbo Akademin kunniatohtoriksi perjantaina 25.5.2018. Keiski promovoitiin tekniikan kunniatohtoriksi tunnustuksena menestyksellisestä prosessi- ja ympäristötekniikan tutkimuksesta ja ansioista tiedehallinnon piirissä.

Riitta Keiski on toiminut aineen- ja lämmönsiirtotekniikan professorina Oulun yliopistossa vuodesta 2001. Hänen prosessi- ja ympäristötekniikan tutkimuksensa erityisenä kohteena on ympäristösuuntautunut heterogeeninen katalyysi. Hän johtaa kansainvälisesti tunnustettua ja erittäin aktiivista laajaa tutkimusryhmää.

Keiski on myös pitkäjänteisesti ja rakentavasti osallistunut kansalliseen tiedehallintoon muun muassa Suomen Akatemian hallituksen jäsenenä. Hän on lisäksi vuosien ajan edustanut suomalaista katalyysitutkimusta eurooppalaisissa ja pohjoismaisissa organisaatioissa ja verkostoissa.

Keiski on toiminut Oulun yliopiston vararehtorina 2006–2009 ja hänet on valittu Vuoden professoriksi vuonna 2011. Parhaillaan hän toimii Oulun yliopiston teknillisen tiedekunnan dekaanina.

Riitta Keiski

Viimeksi päivitetty: 12.9.2018