Rainer Mahlamäelle Wihurin rahaston kunniapalkinto

Oulun yliopiston arkkitehtuurin professori Rainer Mahlamäki on palkittu Wihurin rahaston kunniapalkinnolla.

Mahlamäki on toiminut Oulun yliopiston arkkitehtuurin professorina vuodesta 1997. Hän on myös perustajaosakas Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy:ssä ja suunnitellut useita huomattavia rakennuksia kotimaahan ja ulkomaille,

"Professori Rainer Mahlamäki on aktiivisella julkaisutoiminnallaan ja puheenvuoroillaan vaikuttanut merkittävästi tämän päivän arkkitehtuurin ja ylipäänsä rakennetun ympäristön kehittämiseen. Hänet tunnetaan kriittisenä mutta rakentavana persoonana, joka keskeisellä tavalla on vaikuttamassa suomalaisen arkkitehtuurin laatuun ja kansainväliseen näkyvyyteen”, totesi Wihurin rahaston hallituksen puheenjohtaja Erkki KM Leppävuori palkinnon luovutuksen yhteydessä 9.10.2018 Helsingissä.

Mahlamäki on toiminut monissa kansainvälisten arkkitehtikilpailujen tuomaristoissa ja saanut kymmeniä palkintoja arkkitehtikilpailuissa Suomessa ja ulkomailla. Hänen töitään on julkaistu alan tärkeimmissä kansainvälisissä julkaisuissa. Niitä on myös ollut ehdolla kansainvälisissä katselmuksissa.

Rakennustaiteen Suomi-palkinnolla Mahlamäki palkittiin vuonna 1996 ja taiteen Suomi-palkinnolla 2008. Vuonna 2017 hän sai pohjoismaisille taiteilijoille myönnettävän Ruotsin kuningashuoneen Prins Eugen -mitalin ja Kultaisen Helsinki-mitalin vuonna 2018.

Wihurin rahaston kunniapalkinto on arvoltaan 30 000 euroa.

Rainer Mahlamäen esittely ja haastattelu Wihurin rahaston sivuilla

Viimeksi päivitetty: 10.10.2018