> Etusivu

Tukipalvelujen kehittämishanke (TUKE)
> TUKE-etusivu


> Palvelupisteet

> Certia-asiakkuusprojekti

> PakeTuki
> Koulutuksia

> Kysytyimmät kysymykset

 

Hankkeen ohjausryhmän toiminta on päättynyt

 

 

oulun.yliopisto(at)oulu.fi
puh. (08) 553 1011
faksi (08) 553 4112
PL 8000
90014 Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
TUKIPALVELUJEN KEHITTÄMISHANKE JA PALVELUKESKUS

PAKE -hanke Oulun yliopistossa 2006-2009
huom!Hankkeen tiedotussivuston päivitys lopetettu.

 

PAKE- Opetusministeriön palvelukeskushanke

 

Valtakunnallinen opetusministeriön palvelukeskushanke ja siihen liittyvät toimenpiteet Oulun yliopistossa toteutuvat osana tukipalvelujen kehittämishanketta. Osa yliopiston talous- ja henkilöstöhallinnon tehtävistä siirretään Vaasaan perustettavaan palvelukeskukseen vaiheittain vuosina 2008-2009.

Opetusministeriö teki päätöksen yliopistojen sijoittumisesta Vaasan palvelukeskukseen sekä Joensuun ja pääkaupunkiseudun toimipisteisiin joulukuussa 2006.

Yliopistojen palvelukeskus Certia perustettiin 1.3.2008. Certian toiminta alkaa syyskuussa 2008 pilotointiprojekteilla, joihin osallistuvat Vaasan yliopisto, Joensuun yliopisto ja Åbo Akademi. Oulun yliopisto siirtyy Certian asiakkaaksi vuoden 2009 aikana.

 

Hankkeen vaiheita

Valtakunnallinen palvelukeskushanke organisoitiin palvelukeskusratkaisuja toteuttaviin projekteihin marraskuussa 2006.  Näitä valtakunnallisesti toimivia projekteja ovat yliopistojen palvelukeskusprojekti, joka jakaantuu neljään osaprojektiin (palvelukeskus, asiointi ja ohjaus -, taloushallinto-, henkilöstöhallinto- ja tietojärjestelmät). Lisäksi toiminnassa on OPM:n hallinnonalan yhteinen henkilöstöprojekti, jonka tavoitteena on valmistella ja tukea palvelukeskushankkeeseen liittyvää henkilöstösuunnittelua, rekrytointia ja henkilöstömuutoksen hallintaa. Oulun yliopiston edustajat kussakin osaprojektissa sekä henkilöstöprojektissa ovat

- palvelukeskus, asiointi ja ohjaus; talousjohtaja Ulla-Maija Posti
- taloushallinto; laskentapäällikkö Outi Kirvesoja
- henkilöstöhallinto; korkeakoulusihteeri Juhani Lehtimäki
- tietojärjestelmät; tietohallintojohtaja Kari Keinänen

Hallinnonalan henkilöstöprojektissa edustajamme on henkilöstöpäällikkö Liisa Rossi.

Palvelukeskuksia on jo toteutettu eri hallinnonaloilla, esim. sisäasiainhallinnossa. Tietoja ja kokemuksia näistä pidemmälle edenneistä palvelukeskushankkeista saa Kieku -ohjelman sivuilta.

Palvelukeskustoiminta (Kieku-ohjelma)

 

OPM-PAKE -hankkeen asiakirjoja, mm. ohjausryhmän kokousten pöytäkirjoja, voi lukea hankkeen Moodle-ympäristössä. Moodleen avataan käyttäjätunnukset kaikille asiasta kiinnostuneille. Uusien tunnusten avaamispyynnöt
voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen minna.mattila@minedu.fi .

 

Oulun yliopistossa palvelukeskushanke ja siihen liittyvät toimenpiteet etenevät osana tukipalveluiden kehittämishanketta TUKEa. Erityisesti palvelukeskushanketta käsittelelvät talous- ja henkilöstöhalinnon projektiryhmät. Palvelukeskuksen henkilöstövaikutuksia työstää PakeTuki -ryhmä.

 

PAKE -hanke Oulun yliopistossa 2006-2009
huom!Hankkeen tiedotussivuston päivitys lopetettu.